John Ewbank dolblij met nummer 1-positie Koningslied

19 april 2013 om 15:46 door D. van Aken
John Ewbank dolblij met nummer 1-positie Koningslied

Ondanks de kritiek op het Koningslied lacht John Ewbank het laatste. Het nummer kwam binnen enkele uren binnen op één in de iTunes-hitlijst. Hij hoorde het vrijdagmiddag toen zijn vliegtuig uit Ibiza landde. "Superleuk! Waanzinnig nieuws."

Op Twitter is #koningslied vrijdag al uren trending topic. Zowel bekende als onbekende Nederlanders ventileerden binnen no time hun mening over het nummer dat in de ochtend werd gelanceerd. Naast positieve reacties, klonk er ook bepaald niet malse kritiek.

"Ik was er al op voorbereid: een deel van de mensen vindt het oké, een ander deel denkt: gadverdamme." John Ewbank trekt zich van de kritiek weinig aan. "Ik vind het niet hinderlijk, het is eigenlijk wel grappig", reageert de componist en schrijver van het lied. "Ik zit er echt niet mee. Met een vergrootglas zie je alle puistjes."

Hij benadrukt dat het schrijversteam niet heeft gekozen voor iets specifieks, maar voor het uitdragen van een gevoel. "Dat kan zijn van WiIllem-Alexander naar het volk toe, maar ook van een moeder naar haar kind. Ik heb van tevoren bedacht dat daar positieve en negatieve kritiek op zou komen."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d