Film over moord op Theo van Gogh

7 april 2013 om 19:39 door Romanca van Vuure/ANP
Film over moord op Theo van Gogh

Er komt een film over de moord op Theo van Gogh. Dat meldt Omroep West. Auteur en scenarioschrijver Tomas Ross werkt met studenten van de Amsterdamse Filmacademie aan een script voor een film over de moord.

De AIVD heeft volgens Ross geweten dat er plannen waren om Van Gogh te vermoorden. Het is niet duidelijk waarom de AIVD de moord niet heeft tegengehouden. "Als alles geregeld kan worden, zou de film 2 november 2014 in  première moeten gaan. Dan is het precies tien jaar na de moord op Van Gogh", zegt Ross. 

Theo werd op 2 november 2004 in de Amsterdamse Linnaeusstraat door Mohammed B. vermoord. In 2005 werd de moslimextremist schuldig bevonden en veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d