Ex-hoofdredactrice Vogue: “Modellen eten papier”

3 april 2013 om 16:28 door Jesper Langbroek
Ex-hoofdredactrice Vogue: “Modellen eten papier”

Kirstie Clements heeft een boekje opengedaan over de eet-en leefgewoontes van modellen. Dat veel modellen ver gaan om zo dun mogelijk te blijven was al bekend, maar de ex-hoofdredactrice van de Australische Vogue komt met schokkende onthullingen in haar boek genaamd ‘'The Vogue Factor'.

In haar boek, gebaseerd op haar eigen ervaringen in de modelwereld, schrijf Clements dat ze meerdere keren heeft meegemaakt dat modellen over grenzen gingen om zo dun mogelijk te zijn. Zo zouden er jonge modellen zijn geweest die papieren zakdoekjes aten om hun maag te vullen zodat ze geen honger kregen. Ook zouden veel modellen een borstverkleining ondergaan om in de kleren die ze moeten showen te passen. Sommige modellen zouden zelf zo ver gaan met dit soort trucs dat ze bijna te zwak waren om op de catwalk te kunnen lopen.

Of de onthullingen van Clements allemaal op waarheid berusten is natuurlijk de vraag. De voormalig medewerker van Vogue werd na een loopbaan van 25 jaar onverwacht ontslagen bij het tijdschrift.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d