Esther Roord noemt beschuldiging winkeldiefstal 'nachtmerrie'

3 april 2013 om 20:20 door Jurgen van der Hoeven / anp
Esther Roord noemt beschuldiging winkeldiefstal 'nachtmerrie'

Actrice Esther Roord omschrijft de beschuldiging van winkeldiefstal als een nachtmerrie. Woensdag vertelde ze in RTL Boulevard dat ze compleet overdonderd was toen ze in de supermarkt waar ze al 16 jaar komt als dievegge werd aangehouden.

''Ik winkel er altijd met een mandje. Toen mijn mandje helemaal vol lag met groente, heb ik andere spullen tijdens het winkelen in mijn tas gestopt'', verdedigt Roord zich. ''Op een gegeven moment word ik op mijn schouders getikt door een medewerker van de supermarkt die in mijn tas wilde kijken. Ja, daar zaten natuurlijk de spullen in die niet in mijn mandje pasten, waaronder een fles wijn. Ik was nog gewoon in de winkel en nog niet voorbij de kassa. Ik was totaal verbouwereerd'', legde Roord uit.

Roord is bekend van onder meer de tv-serie Kees & Co en won in 2009 een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Beste vrouwelijke bijrol voor de rol van Momone in Piaf. De actrice zegt het verschrikkelijk te vinden dat nu het stempel van dievegge op haar voorhoofd staat. ''Ik sta voor schut'', zegt ze. De actrice is geschrokken van de 'verschrikkelijke reacties op sociale media'.

Roord heeft een advocaat in de arm genomen die een rectificatie wil afdwingen bij De Telegraaf die het verhaal over de winkeldiefstal woensdag in de krant bracht. Volgens haar heeft de krant geen hoor en wederhoor heeft toegepast.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d