Anouk kleurt het Gelredome rood

8 april 2013 om 05:17 door Erik Jonk
Anouk kleurt het Gelredome rood

Anouk is de achtste hoofdact van het stadionspektakel Symphonica in Rosso. Vooralsnog is één datum voor de Haagse zangeres vastgelegd, zo wordt vandaag naar buiten gebracht. Die datum is woensdag 16 oktober.

Symphonica in Rosso is een jaarlijks najaarsevenement in stadion Gelredome in Arnhem. Vorig jaar kleurde Doe Maar de thuishaven van voetbalclub Vitesse rood. In die kleur hullen zich standaard ook veel Symphonica-bezoekers. Anouk treedt op onder leiding van het grote orkest Guido’s Orchestra. Tot nu toe vulden de Symphonica-topacts 31 stadions met bijna 1 miljoen bezoekers.

“De vraag of ik hoofdact wilde zijn, kwam precies op het juiste moment”, zegt Anouk, die Nederland de volgende maand ook vertegenwoordigt op het Songfestival. “Ik was klaar met de opnames van mijn nieuwe album (Sad Singalong Songs, red.) en om die nummers live eer aan te doen zou ik ze het liefst met een orkest willen uitvoeren.” Anouk bracht zeven keer eerder een studio-album uit. Ze belandden allemaal op de hoogste positive van de Nederlandse albumlijst. Ze werd onderscheiden met negen edisons en stond onlangs bovenaan de hitparade met haar Songfestivallied ‘Birds’.

De voorverkoop voor Symphonica in Rosso begint zaterdag (39 / 49 / 59 euro).
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d