33 artiesten bij meezingconcert Samen voor Oranje

26 april 2013 om 13:21 door Metro redactie
33 artiesten bij meezingconcert Samen voor Oranje

In Ahoy treden dinsdag 33 artiesten op tijdens het meezingconcert Samen voor Oranje. Twaalf artiesten, onder wie Alain Clark, Glennis Grace, Jim Bakkum en Trijntje Oosterhuis, zingen voor 19.30 uur bekende hits. Vervolgens repeteert Paul de Leeuw het Koningslied met het publiek en wordt rond 19.30 uur het omstreden nummer gezongen. Dat is vrijdag bekendgemaakt door het Nationaal Comité Inhuldiging.

Ook onder anderen Nielson, Lee Towers en Ruth Jacott verzorgen voorafgaand aan het Koningslied een optreden. Het Metropole Orkest speelt medleys van bekende melodieën. Voor de opvoering van het Koningslied schuift nog een groot aantal artiesten aan, onder wie Marco Borsato, Carel Kraayenhof, Do en Jamai.

Aan het Koningslied werkten 51 artiesten mee. Het nummer werd zaterdagavond door componist John Ewbank teruggetrokken omdat hij een lading kritiek en doodsbedreigingen had gekregen. Het Nationaal Comité Inhuldiging besloot toch vast te houden aan het nummer voor aanstaande koning Willem-Alexander.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d