Tom Jansen heeft rol in The Passion

21 maart 2013 om 08:39 door Merike Woning
Tom Jansen heeft rol in The Passion

Hij had nog nooit naar The Passion gekeken, dus toen Tom Jansen voor de rol van Pontius Pilatus in dit jaarlijks terugkerende Paasspektakel van de EO en RKK werd gevraagd moest de acteur eerst even naar de twee vorige edities - die traditiegetrouw op Witte Donderdag worden uitgezonden - kijken. Het sprak hem aan. "De rol van Pilatus is sterk. Deze Romeinse bestuurder veroordeelt Jezus tot het kruis. Het is een typische politicus, een populist. Hij laat zijn oren hangen naar de wil van het volk." Het is niet de eerste keer dat Jansen een populistische politicus speelt, dat deed hij eerder in een film van Eddy Terstall, Vox Populi.

In The Passion wordt het lijdensverhaal van Jezus opgevoerd. Dit jaar vormt Den Haag het decor. Jansen heeft inmiddels al kennisgemaakt met Jezus, gespeeld door Rene van Kooten. Samen zingen ze 'Zwart-Wit' van Frank Boeijen.

Jansen werd gevraagd om zijn hoofdrol in de musical Ramses. Toch voelt hij zich meer acteur dan zanger. "Het gaat mij om de uitdrukking van wat er gezongen wordt." Maria wordt gespeeld door Anita Meyer, de verteller is Jörgen Raymann.

The Passion, volgende week donderdag, 20.25 uur, Nederland 1
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d