Regisseur Paul Verhoeven niet aanwezig bij eigen première

22 maart 2013 om 14:39 door Romanca van Vuure/ANP
Regisseur Paul Verhoeven niet aanwezig bij eigen première

Bij de bioscooppremière van de film Steekspel donderdag is regisseur Paul Verhoeven niet aanwezig. Dat heeft distributeur Amstel Film vrijdag laten weten. 

"Het spijt ons zeer, maar hij is in Hollywood heel druk met het ontwikkelen van andere projecten", aldus een woordvoerster. Een groot deel van de cast en producent René Mioch zijn wel bij de première, die plaatsvindt in filmmuseum Eye in Amsterdam.

Steekspel is het resultaat van het project Entertainment Experience waarbij het publiek het verhaal kon sturen. Meer dan 3500 mensen stuurden in de loop van het draaien een bijdrage in voor de korte film. Uiteindelijk mocht Verhoeven besluiten welke kant het plot op zou gaan. Steekspel vertelt over een vastgoed-magnaat (Peter Blok) van wie de vijftigste verjaardag tot grote ergernis van zijn vrouw (Ricky Koole) wordt verstoord door twee minnaressen.

Niet tevreden

De film wordt vanaf 28 maart in 18 bioscopen vertoond in het kader van het WeWant Cinema-project. Dat betekent dat de productie pas echt wordt gedraaid als er genoeg kaarten voor een bepaalde zaal zijn verkocht.

Verhoeven liet eerder al doorschemeren niet tevreden te zijn met het eindresultaat van het Entertainment Experience-project.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d