Opening van festivalseizoen: Paaspop is klaar voor de kou

29 maart 2013 om 11:35 door Novum
Opening van festivalseizoen: Paaspop is klaar voor de kou

Paaspop maakt zich op voor het koudste paasweekeinde in decennia. Het festival in Schijndel, dat geldt als opener van het festivalseizoen, heeft extra maatregelen genomen tegen de lage temperaturen. Kampeerders wordt geadviseerd voldoende warme en droge kleding mee te nemen en een extra zeil onder hun tent te leggen.

Ook de eerste hulp en EHBO zijn extra alert, meldt een woordvoerder van de Brabantse gemeente vrijdag. Onder toezicht van de brandweer brandt op het campingterrein vanaf 22.00 uur tot een paar uur na het laatste optreden een kampvuur. De podia van Paaspop bevinden zich in tenten, waar extra kachels zijn neergezet.

De campingwinkel heeft het assortiment aangepast met bijvoorbeeld fleecedekens en warme truien. Bezoekers van het festival moeten daarnaast goed op elkaar letten, vooral door de riskante combinatie van alcohol en de kou. Op de camping let een surveillanceteam extra goed op of er geen mensen buiten hun tenten in slaap zijn gevallen.

Het mag met nachttemperaturen onder het vriespunt wel fris worden, het festival rekent wel op droog weer. De organisatie had uit 2008 al een draaiboek klaarliggen voor de kou, maar het festival is in de tussentijd een stuk groter geworden, zegt een woordvoerder.

Overigens heeft het festival ook een draaiboek klaarliggen voor de hitte. Twee jaar geleden was het 26 graden, en kregen bezoekers onder meer het advies biertjes af te wisselen met water.

Van vrijdag tot en met zondag treden op Paaspop ruim honderdvijftig acts op. Racoon, Kane en Caro Emerald zijn enkele grote binnenlandse namen. Skunk Anansie en Beth Hart behoren tot de buitenlandse acts.
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d