Kluun zet zijn website op zwart om claims te ontlopen

22 maart 2013 om 12:17 door Romanca van Vuure
Kluun zet zijn website op zwart om claims te ontlopen

Schrijver Kluun zet zijn website op zwart. Hij schrijft dat er steeds meer advocaten zijn die hun medewerkers sites van bloggers af laten struinen om te kijken of er geen plaatjes van Google Images op staan waarop copyright blijkt te rusten. Zo heeft hij ook regelmatig van Google Images plaatjes gepakt en wil hij claims ontlopen door zijn site op zwart te zetten.

"Zoals alle bloggers zette ik in de beginjaren van deze site meestal een plaatje bij dat ik, zoals alle bloggers, van Google Images plukte", schrijft Kluun. "Mensen met blogs waarop zes, zeven, acht jaar geleden nog geen vijftig bezoekers per dag kwamen, krijgen nu rekeningen voor bedragen waarvan een middelgroot gezin een week in een resort op de Bahama's kan verblijven. Zo werken de aasgieren van het nieuwe wilde westen." 

Volgens Kluun zijn bloggers die in hun beginjaren foto's van Google Images hebben gebruikt, vogelvrij. "Helaas weet ik dit pas sinds enkele jaren. Het heeft me al duizenden euro's gekost en veel frustratie opgeleverd." Dit was de reden waarom hij al geen foto's meer plaatste.

Voor de schrijver is het onmogelijk om alle columns die hij vanaf 2003 heeft geplaatst op zijn website na te lopen. Daarom is het makkelijker om zijn hele website op zwart te zetten. "Doe ik dat niet, dan hangt er voor al die foto's claims boven mijn hoofd. Ik zou een pot moeten reserveren van vele tonnen, maar het bedrag kan oplopen tot meer dan een miljoen." 

In maart volgend jaar komt er van Kluun een nieuw roman uit.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d