Film met Lisa Smit genomineerd voor Duitse Oscar

25 maart 2013 om 14:03 door Romanca van Vuure/ANP
Film met Lisa Smit genomineerd voor Duitse Oscar

De Duitse speelfilm Quellen des Lebens maakt kans op drie grote Duitse Filmprijzen. De minister voor Cultuur heeft de nominaties voor de Lola's, Duitse tegenhanger van de Oscars, maandag bekend gemaakt. In de film speelt de Nederlandse actrice Lisa Smit een hoofdrol. 

De Duitse filmprijzen worden op 26 april uitgereikt in Berlijn. Quellen des Lebens is een epische, drie generaties omspannende familiegeschiedenis over het leven in West-Duitsland na de Tweede Wereldoorlog. Smit speelt de 17-jarige Laura Werner, de vriendin van de kleinzoon van de familie Freytag waar het verhaal om draait. Zij deelt het doel onder meer met grote Duitse sterren als Moritz Bleibtreu (Lola Rennt), Jurgen Vogel en Meret Becker.

Quellen des Lebens maakt onder meer kans op de prijs voor beste Duitse film van het jaar. De film moet het onder anderen opnemen tegen Cloud Atlas van Tom Tykwer, Lore van Cate Shortland en Hannah Arendt van Margarethe von Trotta. Cloud Atlas, de duurste film ooit in Duitsland gemaakt, geldt met nominaties in negen verschillende categorieën als de grote favoriet voor de eindzege.

Lisa

De jonge Nederlandse actrice was eerder onder anderen te zien in de populaire serie Dokter Deen en in de thriller TBS. Smit is binnenkort ook te zien in het historische epos Kenau, over de beroemde Haarlemse verzetsheldin (gespeeld door Monic Hendrickx).

Het is nog niet bekend wanneer Quellen des Lebens in Nederland te zien zal zijn. 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d