Ed Struijlaart zit op goede weg

20 maart 2013 om 17:19 door Marjolein de Wit
Ed Struijlaart zit op goede weg

De grootste verrassing in de categorie Beste Nieuwkomer bij de 3FM Awards is Ed Struijlaart. De singer-songwriter neemt het op tegen Douwe Bob, Jacco Gardner, Mister and Mississippi en Nielson.

Wat was je eerste reactie op je nominatie?

Ik ging totaal uit mijn dak! Na al die jaren zo keihard te hebben gewerkt is het geweldig dat dit eruit voortvloeit. Het is een bekroning op het moment dat ik als 9-jarige besloot om gitaar te gaan spelen. Blijkbaar zit ik op de goede weg.

Hoe omschrijf je jouw muziek?
Het is blue-eyed soul met een vleugje blues en dat is overgoten met een popsausje.

Speel je altijd met een band of liever solo?
Je kan mij vergelijken met Lenny Kravitz. Hij speelt met een band, maar kan ook alleen met een gitarist op het podium staan of een solo-optreden geven. Voor mij geldt hetzelfde. Alleen heet het altijd Ed.

Wie is je voorbeeld?
Eric Clapton en Jimi Hendrix zijn altijd al mijn voorbeelden geweest. Daar is alles voor mij mee begonnen. Gek genoeg duik ik steeds meer terug in de tijd en uiteindelijk kom ik dan uit bij de godfather van de blues: Robert Johnson. Dat is een grote inspiratiebron voor mij.

Waar komt jouw drive vandaan?
Ik wil zoveel mogelijk hebben gedaan voor ik doodga. Wat mij motiveert is om de man die met de zeis achter ons aanzit voor te zijn. Als hij voor de deur staat, wil ik alles eruit hebben gehaald wat erin zit.

Wat wil je uiteindelijk bereiken?

Ik verlang ernaar mensen kennis te laten maken met mijn muziek. Dat doe ik door zo goed mogelijk mijn ambacht uit te voeren en dat is liedjes schrijven en verhalen vertellen. Ik ben bezig om dat te realiseren.

Wat ga je doen om de award te winnen?
Ik ga keihard campagne voeren, want nu ik genomineerd ben wil ik ook winnen. Zo ben ik, haha.

Op de website van 3FM kun je op jouw favoriete artiest stemmen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d