Dromen komen uit voor en bij jarig K3

16 maart 2013 om 16:41 door Erik Jonk
Dromen komen uit voor en bij jarig K3

Vijftien jaar ‘oud’ zijn ze al weer, het Belgisch / Hollandse meidentrio K3, succesnummer van Studio 100. Dat moet gevierd worden natuurlijk, voordat de kraaienpootjes niet meer weg te smeren zijn. Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman vieren hun verjaardag met een tournee door Nederland en België. Vrijdag streken de uitermate populaire dames neer in de bomvolle IJsselhallen in Zwolle. Een verjaardag met K3-ranja, poffertjes, snoep en K3-emmers popcorn, al werd daar niet op getrakteerd.

Vooraf klinkt niet de bekende theaterkreet ‘zet de mobiele telefoons’ uit, maar voor de kleine fans hier geldt ‘niet op de stoelen staan alstjeblieft’ als regeltje. K3’s Verjaardagsshow staat als een huis. Als Karen, Kristel en Josje hun hits in een Zwolse speeltuin hadden gezongen, was het ook wel feest geworden; maar Studio 100 houdt van groots. Een magische bal vormt het hart van een geweldig décor, de projecties erop zijn van wereldformaat. Opvallend (of toevallig): bij de opening is Josje Huisman de leading lady in het midden, terwijl haar collega’s de volle vijftien K3-jaren meemaakten. Huisman (bandlid sinds 2009) groeide op in Steenwijkerwold en speelt daarom een thuiswedstrijd. Zij kon de fiets nemen in plaats van de imposante limo, waarmee K3 zich regelmatig verplaatst.

Via genoemde magische bol belanden de twee K’s en de J in de wolkenwereld. Dat is wat lastig voor de aan hoogtevrees lijdende Karen, maar dat alledrie van een engel een droom mogen laten uitkomen maakt een hoop goed. Slim geproduceerd ook, want met nog drie droomwerelden te gaan kunnen de fantastische projecties optimaal worden benut. Binnen de dromen worden grote hits als ‘Oya lélé’, ‘Eyo!’ en ‘Afrika tot in Amerika’ gebracht. De kinderen, maar ook mama’s, papa’s, opa’s en oma’s brullen om het hardst mee.

Josje denkt als grootste droom aan nieuwe geitenwollen sokken, maar besluit toch dat zij circusdirecteur wil zijn. Kristel kiest voor een droom vol magische sprookjesfiguren en belandt met haar collega’s in de wereld van Alice in Wonderland. Dat is bekend terrein voor K3, want enkele jaren geleden brachten zij deze titel als 3D-musical, een wereldprimeur. Karen ziet wel wat in een tasje dat goed past bij haar schoenen, maar wordt toch een ster in Hollywood. Met filmtitels als The Good The Bad & Karen, The Sound of Kristel en Romeo and Josje laten de dames zich van hun grappige kant zien. Eén van de songs is qua tekst naar de aktualiteit herschreven en laat de toekomstige koning Willem-Alexander ‘Liefste Máxima’ zeggen.

Het verjaardagspartijtje van vijf kwartier is maar een samenvatting van het ene knalsucces van K3 na het andere. De lange lijst films, tv-series, dvd’s, boeken, musicals en cd’s die de meiden op hun naam hebben is na vijftien jaar bijna onuitputtelijk. Dat maakt echter niet uit. Dat driekwart van de zaal in Zwolle nog niet geboren was toen K3 begon, is nou net de kracht van de groep. Elk jaar worden nieuwe K3-fans geboren. Dat iedereen, van klein tot groot, ‘Heyah Mama’ uit de vorige eeuw op dit jubileumfeest feilloos meezong, is veelzeggend. Erg leuk feestje!

Nog in Nederland te zien: Zwolle (vandaag), Enschede (18-19 mei), Amsterdam, Theaterfabriek (12-13 oktober), Den Bosch (19-20 oktober), Groningen (26-27 oktober).
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d