Doutzen Kroes verliest zaak tegen Nieuwe Revu

15 maart 2013 om 16:11 door D. van Aken
Doutzen Kroes verliest zaak tegen Nieuwe Revu

Topmodel Doutzen Kroes heeft de zaak tegen het weekblad Nieuwe Revu verloren. Dat heeft de Raad voor de Journalistiek gemeld. Nieuwe Revu plaatste een foto van het Nederlandse topmodel op de cover met de tekst 'Wie wordt de nieuwe Doutzen?'.

LEES OOK: 30 keer Doutzen Kroes op de foto

Doutzen Kroes sleepte het blad vervolgens voor de de Raad van de Journalistiek, omdat Doutzen zelf in het bijbehorende stuk niet wordt genoemd. Het artikel betrof een castingdag van het modellenbureau Elite. Het topmodel vindt dat haar afbeelding ten onrechte gebruikt is.

De Raad voor de Journalistiek heeft de klacht van Doutzen ongegrond verklaard. Kroes is volgens de raad op dit moment hét gezicht van Nederlandse topmodellen en daarmee een symbool voor de in het artikel beschreven jonge vrouwen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d