Aan alleen een mooi hoofd heb je niks

27 maart 2013 om 09:05 door Ned Ehrbar
Aan alleen een mooi hoofd heb je niks

In The Host, net zoals The Twilight Saga gebaseerd op een bestseller van Stephenie Meyer, is onze wereld bezet door ‘zielen’ die het lichaam van andere wezens overnemen. De piepjonge Ierse actrice Saoirse Ronan (18) speelt de rol van Wanda, die het lichaam van voormalig verzetsstrijder Melanie krijgt toegewezen. Melanies geest weigert echter om haar lichaam zomaar af te geven en vecht terug.

“Vooraf was de grote vraag hoe we dat zouden gaan aanpakken”, aldus Ronan. “We besloten uiteindelijk om Wanda gedurende een groot deel van de film gesprekken te laten voeren met haar eigen voiceover, de stem van Melanie.” Met een glimlach: “Aangezien ik altijd veel tegen mezelf praat, waren de opnamedagen eigenlijk vrij normale dagen voor mij. Het voelde natuurlijk.”

Waar Meyer’s mega-hit Twilight over de liefde, en alles wat daarbij hoort, tussen een meisje, een vampier en een weerwolf ging, gooide de schrijfster er in The Host nog een schepje bovenop. Melanie heeft een vriend (Max Irons) uit de tijd dat ze nog gewoon Melanie was, hetgeen een probleem wordt wanneer één van de menselijke overlevers (Jake Abel) zijn belangstelling voor Wanda niet onder stoelen of banken steekt. Wanneer we de situatie in de Twilight-films een driehoeksverhouding noemen, hoe noemen we die in The Host dan in godsnaam? “Een rechthoeksverhouding? Of een parallelogram? Haha. Kies er maar een. Als het maar vier zijden heeft.”

Ronan had inspraak in de casting van de co-stars. “Natuurlijk, uiteindelijk was het aan Stephenie, regisseur Andrew Niccol en de producers om te beslissen, maar ik mocht meedenken. Ergens logisch ook wel, want er moest natuurlijk wel chemie zijn tussen die jongens en mij. En wij wilden echt goede acteurs voor die rollen. Ik bedoel, ik snap wel dat ze er goed uit moesten zien, maar het belangrijkste van alles was dat ze in staat moesten zijn de karakters overtuigend neer te zetten. Aan alleen maar een mooi hoofd heb je niks. Gelukkig hebben we Jake en Max gevonden.”

The Host gaat morgen in première.
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d