Nog meer problemen voor Nikkie Plessen

8 februari 2013 om 13:56 door Romanca van Vuure/ANP
Nog meer problemen voor Nikkie Plessen

Nikkie Plessen krijgt het steeds moeilijker. De juridische problemen rond Nikkie Plessen stapelen zich op. De uitgever van het Amerikaanse blad Vogue heeft een kort geding aangespannen tegen het Nederlandse bedrijf achter de gelijknamige verzorgingslijn waar Nikkie het gezicht van is. Het Nederlandse label Zoe Karssen onderneemt nu ook juridische stappen.

Eerder deze week werd Nikkie beschuldigd van plagiaat nadat ze dinsdagavond haar najaars-en wintercollectie voor 2013 presenteerde in Amsterdam. Alleen haar kledinglijn zou kopieën bevatten uit de collectie van Zoe Karssen. Die onderneemt nu juridische stappen tegen Nikkie. Volgens Nikkie zijn de teksten die op haar ontwerpen staan niet beschermd. Jurist Bram Moszkowicz zei donderdag in RTL Boulevard dat het naar zijn mening wel plagiaat is, aangezien de teksten ook precies in dezelfde vorm en stijl zijn gedrukt. 

Naast plagiaat plegen bij modeontwerpster Zoe Karssen, heeft Nikkie Plessen ook heel erg goed afgekeken bij de modecollectie van Victoria Beckham. 

Nu komt ook Vogue erbij. De uitgever van het Amerikaanseblad Vogue heeft een kort geding aangespannen tegen het Nederlandse bedrijf achter de gelijknamige verzorgingslijn waar Nikkie het gezicht van is. De kwestie over Vogue wordt dinsdag 12 februari uitgevochten in de rechtbank van Den Haag. Het moederbedrijf van Vogue, Advance Magazine Publishers uit New York, eist dat het Nederlandse bedrijf Remark stopt met het gebruik van de merknaam Vogue. Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse uitgever het bedrijf Remark voor de rechter sleept. Vorig jaar verloren de Amerikanen een soortgelijk kort geding over het gebruik van de merknaam Vogue. 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d