Joep, Paulien, Carolien in Wie is de Mol?

18 oktober 2012 om 07:00 door Merike Woning
Joep, Paulien, Carolien in Wie is de Mol?

De AVRO maakte gisteravond de eerste vijf namen bekend van de kandidaten die meedoen aan de dertiende editie van Wie is de Mol?: acteur Daniël Boissevain, operazangeres Tania Kross, presentatrice Zarayda Groenhart, acteur en presentator Tim Haars en schrijfster Paulien Cornelisse. Metro krijgt van presentator Art Rooijakkers nog twee nieuwe namen. De laatste twee kandidaten worden morgenavond bekend gemaakt tijdens het Televizier-Ring Gala (morgen, 20.30 uur, Nederland 1).

Art, houd ons niet langer in spanning.
Goed, de eerste: cabaretier Joep van Deudekom.

Wat voor kandidaat is het?
Een man die de wereld net iets anders bekijkt dan de gemiddelde kandidaat en dat kan heel goed van pas komen. Het werkt soms verwarrend en soms verhelderend.

De tweede?
Cabaretier Carolien Borgers. Iemand met een enorme bos krullen waarachter ze zichzelf heel handig kon verstoppen. Bovendien is ze een tacticus.

Ook bleek gisteravond Paulien Cornelisse een kandidaat te zijn. Hoe typeer je haar?
Deze schrijfster luistert op een andere manier: ze voert gesprekken, maar hoort daarin andere dingen dan anderen. Het feit dat ze zo scherp luistert kan een voordeel zijn.

En dan hebben we natuurlijk ook nog Janine Abbring. Wat voor een kandidate was ze voordat ze ongelukkig ten val kwam?
Ze zat buitengewoon goed in het spel. Het is een scherpe journaliste. Die scherpte zie je terug in het programma.

Vervelend dat ze moest afhaken.
Dat was dramatisch. In de eerste plaats voor haarzelf, omdat ze het naar haar zin had. Maar ook voor ons als makers. Ze was een droomkandidate.

De opnames waren in Zuid-Afrika, hoe kan je deze serie typeren?
Het klinkt wat cryptisch, maar dat hoort bij het programma: het is nieuw, vertrouwd, maar ook anders.

Morgenavond wordt de Gouden Televizier-Ring uitgereikt. Wie is de Mol? is naast The Voice of Holland en Ali B Op Volle Toeren genomineerd. Hoe schat je de kansen in?
Ik denk dat het lastig wordt. We hebben twee sterke concurrenten, maar dat hebben we ieder jaar. We zijn een beetje de Anita Witzier onder de programma’s, maar ja, uiteindelijk won ze wel. Ik hoop dat het publiek ziet dat Wie is de Mol? met veel liefde is gemaakt. Het verdient een keer te winnen.

Heb je je speech al geschreven?
Nee. Ik ben bijgelovig. Ik moest ook al een filmpje opnemen met de Ring. De verslaggeefster zei: Kijk even of hij past. Dat heb ik geweigerd. Ik ben bang dat dat ongeluk brengt.

En wie is De Mol?
Op deze plek komt dus een stippellijntje.
 

Wie is de Mol? vanaf 3 januari 2013 op televisie.
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d