Goede genen en loopjes op de catwalk

24 augustus 2012 om 09:11 door Floor. Gijsbertse
Goede genen en loopjes op de catwalk

Poses, catwalkloopjes en uitstraling. Bekend van vorige jaren zijn de rijen popelende schoonheden die met goede genen de jury proberen te overtuigen van hun modellenkwaliteiten. Rond de klok van twaalf wordt Hoofddorp gevuld met talenten en start de jacht naar schoonheid. “De jury bekijkt je aandachtig om te zien of je het in je hebt”, vertelt Lieke van Houten (15) winnares Elite Model Look 2011. “Gelukkig had ik wel geoefend om op hakken te lopen. Je moet namelijk opvallen.”

Elk meisje wordt op de Elite-catwalk van top tot teen onder de loep genomen. Jurylid en model manager Chantal Schouten heeft hoge verwachtingen voor zondag. “Ik ben benieuwd welke talenten er dit jaar op de catwalk zullen stappen. Het blijft elk jaar weer spannend of er een topper tussen zit. De toppers weten zichzelf goed te presenteren, komen zelfverzekerd over, zien er verzorgd (zo naturel mogelijk) uit.”
Te jonge en te dunne meisjes, dat fenomeen stoot velen tegen de borst. Elite ziet het dan ook als hun taak om de meisjes in het castingproces zo goed en gezond mogelijk te begeleiden. Samen met vaak ook hun ouders, zorgt Elite ervoor dat de modellen op een gezonde manier sporten en op hun voeding letten.

Daarnaast krijgt elk gecast meisje begeleiding. Van catwalktraining tot mimiek, aan alles wordt gedacht om de modellen furore te laten hebben in het modellenvak. Maar eerst de casting van zondag. “Kom als jezelf en blijf jezelf. Zenuwachtig zijn is absoluut niet nodig. Ze zien je namelijk graag als jezelf!”, tipt winnares Lieke.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d