Xbox 360 krijgt webbrowser?

11 mei 2012 om 13:56 door Metro redactie
Xbox 360 krijgt webbrowser?

Zo net voor de E3 is het druk in geruchtenland! Het net staat vol met sleazy rumors over wat er op de beursvloer geshowd gaat worden en één van die geruchten gaat over de Microsoft persconferentie. Het schijnt namelijk dat Microsoft eindelijk een webbrowser aan de Xbox 360 gaat toevoegen. Nope, geen Bing onzin, een volwaardige browser!

De Xbox 360 kreeg laatst nog de Bing toevoeging, waarmee je naar bepaalde media kan zoeken, maar volgens de geruchten is Microsoft op de achtergrond druk bezig met een volwaardige webbrowser voor de Xbox 360. Het zou een soort Internet Explorer 9 zijn, die aangepast is om ook met Kinect z’n ding te kunnen doen!

“Microsoft is currently testing a modified version of Internet Explorer 9 on its Xbox 360 console. Microsoft's new Internet Explorer browser for Xbox will expand on this functionality to open up a full browser for the console. The browser will let Xbox users surf all parts of the web straight from their living rooms.”

Als we de geruchten mogen geloven is de webbrowser ook prima met de Xbox 360 controller te besturen, maar door Kinect wordt het allemaal nog makkelijker. Hoe het precies gaat werken is nog onbekend. Ook een release datum is er nog niet.

Deze webbrowser gaat op de E3 officieel gepresenteerd worden en komt na de zomer via een firmware update naar je Xbox 360. Nogmaals, dit is allemaal nog niet bevestigd, dus neem het met een korreltje zout, je weet hoe het werkt!

Bron: Power Unlimited

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d