PlayStation Vita wordt goedkoper in Frankrijk

31 mei 2012 om 02:02 door Metro redactie
PlayStation Vita wordt goedkoper in Frankrijk

Ah gelukkig, je bent er! De Nachtwacht heeft een kanjer van een nieuwsaanbod voor je klaarliggen! De E3 komt griezelig dichtbij en dat valt te zien aan de woordvoerders, die hun grote aankondigingen evengoed kunnen bewaren als incontinente bejaarden hun stoelgang. Fris nieuws dus! Nieuwe vette titels, goedkopere PlayStation Vita’s en geruchten over cloud gaming bij Sony!

Sony gaat voor cloud gaming?
Cloud gaming zoals aangeboden door OnLive of Gaikai begint steeds meer in trek te raken, voornamelijk omdat het echt werkt. Niks geen gekloot meer met PC’s upgraden maar gewoon een game op de server van een streambedrijf laten draaien, terwijl jij het speelt aan de andere kant van de planeet. Vooruitgang van het niveau smeerbare speculaas: briljant in zijn eenvoud!

En hier is de kicker. Volgens MCV heeft Sony zo goed als een overnamedeal rond met een van de twee bovengenoemde diensten. Wat de Japanners precies van plan zijn blijft nog effe onduidelijk, maar het is al zo goed als zeker dat we er meer over horen tijdens de persconferentie op de E3. Een streamdienst voor de PlayStation 3? De PlayStation 4 misschien zelfs? Waarom is het nog geen 4 juni!

PlayStation Vita wordt goedkoper! Eventjes… in Frankrijk…
Blijkbaar verkoopt de PlayStation Vita nog slechter in Frankrijk dan in de rest van de wereld want Sony zet zwaar geschut in om de deurmat van Eurodisney te penetreren (is een officiële marketingterm). De Vita gaat in Frankrijk vanaf 1 juni met vijftig euro omlaag! De actie is een echte bliksemmanoeuvre want na 15 juli komt het oude prijskaartje weer terug.

Sony Europe’s VP, Philippe Cardon, aan het woord:

"The PS Vita is the latest generation of handheld console and more than 1.8m have been sold worldwide since its launch. Its innovations are numerous. With this offer we want to make it more accessible to the greatest number throughout the approaching summer vacation.”

Dus als je vriendin binnenkort nog steeds zeikt dat ze een keer wil shoppen in Parijs, heb je mooi een reden om de fiets te pakken!

Portal shortfilm Lab Ratt
Met dank aan Boy Zwarthoed voor deze vette fanfilm, gebaseerd op de Portal webcomic. Hij duurt veertien minuten maar ze zijn ze dubbel en dwars waard!

CD Projekt kondigt Cyberpunk aan
CD Projekt gaf gisteravond een pre-E3 party waarop het z’n nieuwe games aankondigde. The Witcher: Rise of the White Wolf lekte eerder al uit maar Cyberpunk is een volledig nieuw beestje. Gebaseerd op de tabletop-game Cyberpunk 2020, speelt de game zich af in een toekomst waar iedereen stekels en hanenkammen draagt. De RPG is al lange tijd in ontwikkeling en er werd één plaatje van getoond. De trailer komt misschien in LA los.

Een nieuw team binnenin de studio werkt aan Cyberpunk, maar veel mensen zijn veteranen van The Witcher II. De Polen garandeerden dan ook dat alle vette punten van die game terug zullen keren in deze RPG. Dus een goed, non-lineair verhaal, vette (schiet)actie en een moeilijkheidsgraad waar je U tegen zegt! Releaseplatformen of een releasedate kan de Wacht helaas nog niet invullen. Binnenkort meer!

Met dank aan Earlygamer voor het geven van de tip.

Quantic Dream werkt aan Infraworld?
Superannuation heeft een berg info over Quantic Dreams potentiële nieuwe game gevonden. De naam Infraworld komt meerdere keren langs en fans van de Heavy Rain-dev zullen nu wellicht hun oren spitsen. Die gametitel kwam namelijk in 2006 al langs,maar de studio kon geen uitgever ervoor vinden waardoor hij in de ijskast werd gezet. Vermoed wordt dat Quantic Dream een nieuwe game op de E3 gaat tonen, al is de naam “Fiv5” ook op de LinkedIn-pagina van de studio gevonden.

Verder bewijs dat de Franse dev zich roert komt uit de richting van Franse actrice, Priscilla Liaud, die in haar biografie meldt dat ze samenwerkte met Quantic Dream aan een game die in 2013 uitkomt. Fiv5 en Infraworld hun trademarks zijn momenteel in het bezit van Sony Europe.

Ook heeft Quantic Dream een groot neonbord naast hun pand gezet waarop staat geschreven in brandende letters van twintig meter hoog “Wij Gaan Onze Nieuwe Game Binnenkort Onthullen”, in zes Europese talen en onderaan de paal in Braille.

Oké, geen Red Bull meer voor mij vanavond! Deze Nachtwacht kan onmogelijk nog vreemder worden.

De avonturen van Dovahbear!
Wie wil er een gewapende grizzlybeer zien rijden op de paard en een schreeuwwedstrijd zien houden met een draak?

Ratchet & Clank: QForce aangekondigd
Hah, bijna gedacht dat het exit was met het oude Insomniac! Ze gooiden de Resistance-franchise opzij, begonnen een Facebook-game, maar nu zijn ze weer een beetje terug met een nieuwe Ratchet & Clank! QForce wordt net als Quest for Booty een PSN-titel die alleen in Europa ook op Blu-ray uitkomt. Er is nog geen footage vrijgegeven maar verwacht de ouderwets verslavende gameplay uit de originele titels:

“We’ve returned to the series’ classic feel, camera, controls and weapons, while innovating and giving you a whole new way to play.”

Mooi want Ratchet & Clank: All 4 Onewas het toch niet helemaal. Wel is er een online mode bevestigd, evenals een releasedate in de herfst.

(Voeg hier uw standaard verwijzing of kwinkslag naar de persconferenties van de E3 toe.)

Doom 3: BFG Edition komt naar consoles
Doom 3! Kennen jullie die nog? Vast wel! De game was ooit het neusje van de zalm en kan met de huidige consolegeneratie eigenlijk ook nog wel mee. Vandaar de HD-heruitgave voor Xbox 360, PS3 en PC; de BFG Edition als je wil.

De game komt later dit jaar uit en zal naast verbeterde graphics de Resurrection of Evil add-on meekrijgen, plus Doom 1 en 2 voor maximale nostalgie, PLUS een nieuwe add-on genaamd “The Lost Chapter”. Verplicht voer dus voor long time f… oh wacht, bijna achievement-support en 3D-TV ondersteuning vergeten te noemen.

Waar was ik? Oh ja.

Verplicht voer voor long time fans!

Zie een kale gast nonnen vermoorden
Beter bekend als de nieuwe CGI-trailer van Hitman: Absolution. Square-Enix toonde eerder een plaatjevan de femme fatales en de Wacht dacht toen dat het om multiplayer ging. Die wordt echter (nog) niet aangekondigd in deze trailer.

Bron: Power Unlimited

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d