Hideo Kojima heeft een topmoeder

25 mei 2012 om 03:20 door Metro redactie
Hideo Kojima heeft een topmoeder

Zonder de moeder van Hideo Kojima was er misschien wel nooit Metal Gear Solid geweest. Sowieso heeft ze Hideo op de wereld gezet maar daarnaast heeft ze haar zoon ook een flink potje gesteund toen hij games ging maken. Knoop het in je oren. Verder deze Wacht typisch N8W8 voer: skatende olifanten, trippen met dolfijnen, destructieve tetrisblokken en meer! Enjoy!

Ecco is kunst
Ecco The Dolphin staat in mijn geheugen gegrift als een teringmoeilijke game. Ik weet dat ik de game nooit heb weten uit te spelen omdat één van de laatste levels niet doorkwam. Ik denk gebrek aan doorzettingsvermogen want ik begaf mij toen al in het puberende PlayStation tijdperk (lees teveel andere afleidingen). Iemand anders ervaring met het uitspelen van Ecco?

 Hoe dan ook, Ecco is kunst, alleen al omdat A ndrew Norman Wilson er een project van heeft gemaakt, en dat is tenslotte een kunstenaar. Andrew is bezig een kunstinstallatie te maken van Ecco The Dolphin. Naam: Center of Wave Change. Een grote ruimte met onder andere de nodige speakers en spiegels waarin we een 80 minuten run zien van Ecco uitgerekt en gefreaked tot een zes uur durende trip. Spacey shit men! Hiero meer info, en hieronder een kleine indruk.

 

Men had liever dat Kojima geen games ging maken
 Echt weer zo'n geinig weetje; het blijkt dat zo'n beetje de halve wereld het onverstandig vond dat de grote Hideo Kojima games besloot te gaan maken. Kojima wilde eigenlijk films maken maar kon zijn weg daar naartoe niet naar tevredenheid vinden waarna hij dus de gameswereld indook. Kojima:

"When I announced my decision, all of my friends and lecturers begged me to reconsider. They thought I was crazy, to be honest. It was only my mother who told me that I could do whatever I wanted to in life. She was the only one."

Godzijdank, goed gedaan mams. Moet je je voorstellen een gamewereld zonder Metal Gear Solid, dat is als een fiets zonder bagagedrager, als een kroeg zonder barkruk, memmen zonder tepels, het is incompleet. Sterker nog, het is barbaars er alleen al aan te denken!

Skatende olifanten
Herinneren jullie je Tokyo Jungle nog? Dit is een zeer bijzonder PSN spel wat in juni in Japan gaat uitkomen. Mensen zijn er niet meer, het is zaak missies te volgens met verschillende diersoorten of met bepaalde diersoorten zo lang mogelijk te overleven. Om de kans op overleven te vergroten, kan je je diersoort ook attributen toekennen. Geef je olifant bijvoorbeeld rolschaatsen!

Via verschillende missies zijn er meer dieren en attributen te unlocken. Ik vergeet deze titel eigenlijk steeds maar elke keer als ik hem tegenkom ben ik retenieuwschierig. Hopelijk haalt Tokyo Jungle ook het Westerlijk halfgrond.

Alles naar de klote
Het post-apocalyptische landschap is al tijden hot en happening in gameland. Een lekkere duistere wereld waarin alles eigenlijk al naar de klote is, daarin kan je je prima en zonder schuldgevoel uitleven met allerhande schietijzers, granaten, bommen en alle andere zaken die 'boem' doen. Dat een post-apocalyptische omgeving eigenlijk ook heel sneu is, zou je vaak gewoon vergeten. Mooi niet als het aan Metro Last Light ligt. Och, och, wat een ellende! We hadden al de teaser, hiero het hele filmpje.

Teaserdetease
Verdomme, kon ik maar vast op start drukken... Ik ken een paar geluksvogels die inclusief onderstaand scherm met een beetje geluk volgende week al hun duim op de betreffende knop kunnen planten...

Tetris, de film, de trailer
Alles wat onder de naam 'spel' valt, kan zomaar omgezet worden in een film, zo bewijst Battleship. Wie weet wanneer Tetris aan de beurt is? We maken er al jaren grappen over, en ook anno 2012 is de grap nog best leuk, getuige onderstaand filmpje.

 

Dit is Sleeping Dogs
Deze trailer laat zien wat er allemaal te beleven valt met Sleeping Dogs. Dat doet de trailer vrij goed want de Wacht heeft nu eigenlijk best zin de game te spelen, jullie?

Bron: Power Unlimited

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d