Eminem sleept automerk Audi voor de rechter

16 mei 2012 om 12:20 door Novum
Eminem sleept automerk Audi voor de rechter

Eminem heeft de Duitse autofabrikant Audi aangeklaagd. De rapper beschuldigt de fabrikant ervan dat zijn nummer Lose Yourself ongevraagd is gebuikt in de reclame voor het nieuwste model, schrijft het Amerikaanse entertainmentblad The Hollywood Reporter.

Eminem eist dat het spotje van de buis wordt gehaald en wil ook een schadevergoeding. De rapper is niet de enige die problemen heeft met de autoreclame. Ook het Amerikaanse automerk Chrysler is niet blij met Audi.

Chrysler gebruikte namelijk ook Lose Yourself in zijn reclame. In het spotje van Chrysler rijdt Eminem langs verschillende bekende plekken in Detroit, in de reclame van Audi rijdt de auto langs hotspots in Berlijn. "Kennelijk denken mensen dat copyright betekent dat je het recht hebt om andermans werk te kopiëren", zegt een woordvoerder. Het is nog niet duidelijk of Chrysler ook van plan is Audi aan te klagen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d