Cesar Milan fluistert elk keffertje braaf

16 mei 2012 om 13:14 door Anne-Fleur Pel
Cesar Milan fluistert elk keffertje braaf

De Amerikaanse hondenfluisteraar Cesar Millan geniet net van zijn sushi in een Amsterdams hotel als Jan en Wilma Weijs binnenkomen met Engelse bullterriër Tayson. En dat is nu net het probleem van de 2,5 jaar oude reu: afblijven van andermans eten. Met een vernuftig ‘psjt’ en een tik op haar kont weet Millan de snuit van tafel te vegen. “Als je schreeuwt of geluid maakt, help je haar hersens niet”, zegt hij wijselijk. “Ze begrijpt dan niet wat je wilt en zal juist het bord volgen. Door de aanraking haal je haar brein uit het moment. Nu wacht ze af tot jij zegt wat je van haar wilt. Honden corrigeren elkaar ook door te bijten. Het draait allemaal om de juiste state of mind.” Smachtende ogen staren afwisselend naar de rauwe vis met wasabi en Millan. De Amerikaanse hondenfluisteraar leert de baasjes hun gedrag aan te passen. Want het is niet de hond, maar de eigenaar die vaak het wangedrag van de viervoeter veroorzaakt. Millan bewijst dit nogmaals door een schaal met hamburgers als lokkertje op de grond te zetten. Tayson ziet, ruikt en gaat er op af. Op het moment dat haar vochtige neus bijna de witte kadetjes raakt, komt Millan in actie. Wederom een ‘psjt’ en een tik en Tayson blijft gedurende de rest van het interview braaf op enige afstand van de schaal zitten. Jan en Wilma kunnen hun ogen niet geloven. Betekent dit dat ze voortaan rustig op de bank kunnen eten?

Cesar Millan is in Nederland voor een live show op 21 mei in Ahoy Rotterdam. Hij leert mensen hoe je het wangedrag van je hond kunt veranderen door je zelf anders op te stellen. Onzekerheid, schreeuwen en angst zijn uit den boze. Assertiviteit, lichaamstaal en het claimen van je persoonlijke ruimte de truc. In Tysons geval het claimen van je eten. In zijn programma op National Geographic Channel leert hij honden-eigenaren in hun eigen thuis om onder de tirannie van hun viervoeter uit te komen en hem onderdanig te maken. Millan: “Word zelf de leider van de roedel.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d