Battlefield Premium en The Witcher III

15 mei 2012 om 02:04 door Metro redactie
Battlefield Premium en The Witcher III

Twee dikke geruchten in de Nachtwacht die eigenlijk niet anders dan waar kunnen zijn! Zo verklapt CD Projekt via een vacature dat ze aan The Witcher III werken (plus een RPG met guns) en onthult EA op de E3 hoogstwaarschijnlijk Battlefield Premium, het antwoord op Call of Duty Elite! Verder zijn er nog nieuwe Halo 4 aliens en gaan we gamen met een banaan!

The Witcher III en shooter RPG in de maak
Sinds vorige week heeft de Wacht The Witcher II voor Xbox 360 in zijn bezit. We speelden al een tijdje oogtikkertje en de vonken vliegen er nu vanaf! Wat een diepe RPG en wat een vette fantasiewereld! Kun je dus begrijpen dat de Wacht nu al reikhalzend naar CD Projekts volgende game uitkijkt. Goed nieuws: het blijken twee games te zijn! Het bedrijf is op zoek naar extra manschappen voor beide projecten. Check hun vacaturebeschrijving maar.

“Our mature dark-fantasy world is well known around the world, though if you can’t stomach dwarves, elves or sorceresses who put their ample charms on display in Playboy magazine, we’ve got also something special that might be right up your alley!

We’re looking for people who would rather work on an entirely new and different IP – a vast RPG for which we want to assemble the best possible staff. It represents an opportunity for you to create a grand new project from the ground up!”

Bij de nieuwe IP staat een pistool terwijl die voor een dark-fantasy game een zwaard heeft. Grote kans dus dat CD Projekt werkt aan een shooter RPG? Dat The Witcher III zo goed als bevestigd wordt, moge duidelijk zijn. De Wacht vond dit toen ie “Witcher Playboy” intikte.

Hmm, misschien ietsje te groot afgebeeld…

Diablo III op console nog niet eens een experiment
Diablo III is live! Maar natuurlijk weten jullie dat allang aangezien jullie allemaal naar de live stream van Ward en Wouter zitten te kijken, stelletje multitaskers! Blizzard is het ene interview na het andere aan het geven over de demonische RPG. Daarbij blijft de consoleversie uiteraard niet onbesproken!

Helaas lijken de Blizzard-bobo’s nog terughoudender dan normaal te zijn over het vooruitzicht van een Diablo III-port. Hadden ze het eerst nog over experimenteren, nu durven ze het zelfs dat niet te noemen! Game director Jay Wilson aan het woord:

"Yeah. We haven't officially announced it, because we're not 'experimenting’. We tell people that basically we're experimenting, because it helps us hire people. The better people we hire, the better chance we have to actually make it."  

Vertaling: Blizzard bluft getalenteerde consoledevelopers naar binnen (waarom de fuck zou iemand NIET voor ze willen werken?!) en laat ze zonder vooropgezet plan dingen proberen om Diablo III consolevriendelijk te krijgen. Maar het is geen experimenteren! Het is iets totaal anders!

Halo 4 ‘crawlers’ en ‘watchers’
Een van de grote mysteries van Halo 4 is wat voor nieuwe buitenaardse factie 343 Industries aan het verhaal gaat toevoegen. Ze hebben al beloofd dat die er gaat komen om de positie van The Flood over te nemen als main baddy. Via een nieuwe serie Halo 4 action-figures krijgen we onze eerste glimp! Ze heten ‘watchers’ en ‘crawlers’ en zien er Avatar-psychedelisch gekleurd uit. De crawler heeft wel wat weg van een wilde hond en de watcher lijkt op een kever. Een ding is zeker: zo snel verlies je ze niet uit het vizier!

Battlefield Premium start in juni?
Een gerucht dat al langer in de lucht hangt lijkt waarheid te worden: EA gaat in juni Battlefield Premium introduceren als tegenhanger voor Call of Duty Elite. Het wordt dus een betaalde service waarmee gamers een abonnement kunnen nemen om direct toegang te krijgen tot DLC. Dat of het wordt één totaalpakket van alle DLC. Lekker MP1ST is er nog niet helemaal over uit maar hun bron lijkt betrouwbaar. Dit stond er op zijn meegenomen fact sheet:

“Battlefield™ Premium will land you a number of content drops with unique in-game items not available anywhere else. First out is the one-of-a-kind Premium knife and black dog tag, plus a set of soldier camos, weapon camos, dog tags and Assignments that will make sure you stand out and get more personalization options.”

De datum waarop Premium actief gaat is 4 juni. Hé, is dat niet dezelfde dag als EA’s E3 conference? Heel goed gezien! Dat is inderdaad zo!

Lekker trippen met Battlefield 3
We blijven nog effe bij Battlefield 3 want een paar gasten vonden een trippy bug tijdens een multiplayer potje.

Lekker gamen met een banaan
Kickstarter is nog nooit zo populair geweest sinds Tim Schafer er miljonair mee werd. Het ene fantastische gameproject wordt na het andere erop gezet, maar dit randverschijnsel gaf de Wacht toch effe voorrang. Twee techstudenten willen namelijk een revolutie ontketenen in het kutten met controllers. Via de MaKey MaKeykunnen we straks lekker gamen met bananen! 

Party on, Dirt: Showdown
Dirt Showdown ligt 25 mei in de schappen en gaat bewijzen dat rally rijden en feesten een prima combo is. De Wacht gelooft het wel na het zien van de nieuwe trailer!

Bron: Power Unlimited

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d