Amerikaanse versie Penoza droom voor producent

12 mei 2012 om 13:30 door Novum
Amerikaanse versie Penoza droom voor producent

De Amerikaanse versie van het drama Penoza is voor producent Alain de Levita van NL Film een droom die uitkomt. "Na dertig jaar is dit zeker de kroon op mijn werk", reageert De Levita tegenover Novum Nieuws. De Amerikaanse zender ABC maakte vrijdagnacht bekend een remake te maken.

"Het is voor het eerst dat een Nederlandse dramaserie naar de Verenigde Staten gaat", vertelt De Levita. "Voor een Hollander is dit echt een hele eer." De Amerikaanse remake van de serie gaat Red Widow heten. ABC, dat ook onder meer Grey's Anatomy en Desperate Housewives uitzendt, maakt acht afleveringen.

Penoza gaat over Carmen van Walraven, de weduwe van een vermoorde drugsbaron. Na de dood van haar man treedt Carmen in zijn voetsporen om haar kinderen te beschermen. In de Nederlandse versie werd de rol van Carmen vertolkt door Monic Hendrickx.

De hoofdrol in de Amerikaanse remake Red Widow is voor Radha Mitchell, schrijft entertainmentblad The Hollywood Reporter. De Australische actrice was eerder te zien in films als Finding Neverland en Man on Fire.

Dromen van een Emmy durft De Levita nog niet. "Dat zou leuk zijn, maar zo ver is het nog lang niet." De Amerikaanse remake wordt binnenkort groots gevierd door De Levita en de andere makers van Penoza. "Maar we weten het zelf ook nog maar net, dus er zijn nog een plannen gemaakt."

Het tweede seizoen Penoza wordt dit najaar uitgezonden door de KRO. De opnamen zitten er al op, De Levita onderhandelt over een derde reeks. "Die onderhandelingen zien er met dit nieuws wel goed uit."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d