Wii U prijs, Sony Xperia Play en een paarse 3DS

30 april 2012 om 02:04 door Metro redactie
Wii U prijs, Sony Xperia Play en een paarse 3DS

De Wacht heeft vaag het vermoeden dat hij vandaag iets moet vieren. Misschien het feit dat Nintendo eindelijk een degelijke online strategie ontvouwt? Of dat hij een Sniper Elite V2 video voor Graddus’ neus heeft weggekaapt? Misschien wel omdat Solid Snake doodgaat in Canada, of dat er een paarse 3DS is gespot? Ja, dat moet het zijn! Een paarse 3DS, wie wil dat nou niet?

Volgende Xperia Play krijgt twee keyboards?
PlayStation op je phone, het is allang geen toekomstmuziek meer. Oké, PS1-games spelen met een touchscreen (in het geval van sommige modellen) is als een hondsdolle koe melken met bokshandschoenen aan, maar Sony verbetert dat met elke nieuw model. Zo kan het volgende Xperia toestel weleens…uh, twee toetsenborden krijgen?

Jawel, Sony patenteerde het in de States; een Xperia Play model met twee uitschuifbare toetsenborden. Engadgetvond de nodige documenten die beschrijven hoe het systeem moet werken. Sony denkt aan twee extra lagen onder je touchscreen, die je tegelijkertijd moet uitschuiven. Daarna mag je kiezen welke je terugdrukt, het toetsenbord voor het betere WhatsApp-werk of de PlayStation-controller layout die we al van de eerste Xperia Play kennen.

Sony heeft logischerwijs nog geen nieuw toetsel aangekondigd en er zijn wel vaker interessante patenten langskomen waar vervolgens niks mee gedaan werd. Toch ziet de Wacht dit telefoontje wel graag in z’n broekzak terug!

Awesomenauts uitgever in geldnood
Zeer slecht nieuws voor het Utrechtse Ronimo Games. Deze week komt hun online funshooter Awesomenauts in de PSN en XBLA-shops terecht, dus waarschijnlijk zijn ze daar druk bezig ranja en pretzels in te slaan voor de launchparty. Dan wil je natuurlijk niet horen dat je uitgever, het Duitse DTP Entertainment, uitstel van betaling heeft aangevraagd! Oftewel, het bedrijf kan z’n rekeningetjes niet meer dokken!

Controlkwam eerst met het slecht getimede nieuws en IGN interviewde Ronimo Games. Het is op het moment zelfs voor hen onduidelijk of Awesomenauts z'n launch haalt en wat de indirecte gevolgen zijn. Dat DTP Entertainment op de fles gaat, staat al redelijk vast.

Oh ja, er is ook een nieuwe trailer van de game!

Wii U prijs niet op E3 bekendgemaakt
Een van de dingen waar we het meest naar uitkijken komende E3 is de Wii U. Nintendo heeft beloofd de console opnieuw te onthullen, dus wellicht dat ie er wel totaal anders uit gaat zien! En qua games wordt het helemaal een feest van verrassingen, simpelweg omdat de bevestigde titels geteld kunnen worden op de hand van een blinde houtzager.

Helaas komt CEO Satoru Iwata al met een domper op de E3-party. De beurs der beurzen zal niet de locatie zijn waar de prijs van de Wii U bekend wordt gemaakt! Omdat, je weet wel, alleen maar de halve gamende wereld meekijkt en je een statement kunt maken!

De uitspraak werd gedaan tijdens een financial briefing voor Nintendo investeerders. De E3 krijgt nog steeds veel smakelijke info over Nintendo’s baby maar de prijs komt pas tijdens een later event naar buiten.

Nintendo-games worden digitaal
Er kwam ook goed nieuws los tijdens diezelfde briefing aan investeerders: Nintendo gaat later dit jaar zijn games digitaal aanbieden! Apen ze toch nog iets na van de PS Vita!

Big N wil beginnen met New Super Mario Bros. 2 in augustus. Ook de Wii U moet er daarna aan gaan geloven. Fysieke kopieën blijven verder gewoon van de band rollen, maar Nintendo wil digitale content wel aan de man brengen. Dat bewijzen ze door downloadkaarten naar onze bakstenen winkels te brengen. Zo kan ook je tachtigjarig oma de nieuwe Mario digitaal binnenhengelen zonder eerst jouw erfenis  weg te geven aan creditcardmaatschappijen!

Maar het wordt nóg beter! Nintendo brengt de kaarten naar de winkels zónder adviesprijs. Hierdoor mogen winkeliers zelf hun prijs bepalen en kun je (in theorie) flink wat verschil zien tussen de boxed en digitale versie! Goed werk, N!

Sniper Elite V2 Schönberg Convoy walkthrough
Effe een trailertje erdoorheen jassen. Sniper Elite V2 is misschien een beetje Graddus’ kindje, maar VG247 lanceerde buiten zijn nieuwsdienst een exclusieve walkthrough door het Schönberg level. Kan eigenlijk niet maar jullie verdienen hoe dan ook de beelden. Enjoy!

Ook Nintendo 3DS steunt paars
Er is opnieuw een ander kleurtje van Nintendo’s 3D-doos op komst. We hebben nu wel zo’n beetje alle basiskleuren gehad en dan volgende de wat meer ‘groovy’ kleuren; zoals Maartens favoriet, paars!

Midnight Purple klinkt als een stoffige discofilm maar is de officiële naam waaronder Nintendo de 3DS uitbrengt. Joystiq vond als eerste een productpagina via winkelketen Sam's Club. Andere Amerikaanse retailers lieten eerder deze maand ook al hier en daar hints droppen. Deze vage bronnen volgend, komt de versie samen met Mario Tennis in mei uit.

Een Europese releasedate is nog onbekend. Wat zeg ik, Nintendo heeft het bestaan van het paarse gevaarte nog niet eens bevestigd!

David Hayter doodt Solid Snake
Acteur en screenwriter David Hayter is awesome, en niet alleen omdat hij de screenplay voor Watchmen schreef of de stem van Solid Snake doet. Hij is ook awesome omdat ie een goed gevoel voor humor heeft. Neem nou zijn speech tijdens de Canadian Videogame Awards. Uh ja, die bestaan…

Typing of the Dead door PewDiePie
Trek in nog een gortdroog filmpje? Vooruit dan. Rasidioot PewDiePie probeert een van de meest beruchte mods ooit: Typing of the Dead! Het is precies wat je denkt dat het is!

Diablo III: slechtheid is terug

Verse Blizzard CGI. Waarom lees je dit nog?! Kijkon!!!

Bron: Power Unlimited

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d