Uitzonderlijk in haar doorsneeheid

18 april 2012 om 11:47 door Luc Wierts
Uitzonderlijk in haar doorsneeheid

Met zo’n titel schep je heel wat verwachting en dat doet het begin ook, als de Vlaamse Vekeman het leven van de Gwen Rummerling begint te beschrijven. Wil Gwen eerst vooral normaal zijn, later vooral speciaal - uitzonderlijk misschien wel. Maar meer dan doorsnee wordt ze eigenlijk niet, zelfs niet in haar angsten en obsessies. En dit vertelt Vekeman, die eerder al treurige types op papier tot leven bracht in Lege Jurken en 49 Manieren Om De Dag Door Te Komen eerst met enige liefde en later toch ook genadeloos.
Daardoor doet Een Uitzonderlijke Vrouw misschien niet zo uitzonderlijk aan - het is immers geen boek over een winnaar. Maar het blijft wel hangen en is ook nog eens zeer fraai geschreven.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d