Helemaal hip: je eigen kleding ontwerpen

12 april 2012 om 09:52 door Evelyn van Hasselt
Helemaal hip: je eigen kleding ontwerpen

Hoe werkt het precies?
Unitedstyles is een compleet nieuwe mode-ervaring. Op onze site kun je zelf je eigen kleding ontwerpen, net als een echte fashion designer. Je kiest en combineert de gewenste stijl, neklijn, mouwen, stiksels, kleuren en/of grafische prints. Het eindresultaat kun je in 3D bekijken en online delen met vrienden. Zodra je helemaal tevreden bent, maken wij het ontwerp op maat en wordt het binnen enkele weken thuisbezorgd.

Moet je daar niet super creatief voor zijn?
Nee hoor. Vrouwen weten heel goed wat ze mooi vinden. Bovendien doorloop je het ontwerpproces stap voor stap. Ook kun je ter inspiratie één van de vele voorbeelddesigns kiezen en die naar eigen smaak aanpassen.

Is het niet erg duur?
Dat valt reuze mee, zeker als je nagaat dat we de unieke ontwerpen per stuk en grotendeels met de hand maken. In tegenstelling tot massaproductie krijgt elk kledingstuk dus veel persoonlijke aandacht. Een zelf ontworpen, op maat gemaakte top kost 59 euro, een jurk 69 euro en een trenchcoat 139 euro.

En is het een duurzame manier van produceren?
Absoluut! Alleen de groenst mogelijke print- en verftechnieken worden gebruikt en doordat we letterlijk per stuk fabriceren, is er geen enkele verspilling van inkt, water en stof.

In hoeverre volgen jullie actuele modetrends?
Wij houden zeker rekening met trends, maar ons uitgangspunt is dat mode super persoonlijk is. Unitedstyles draait de traditionele manier van zakendoen in de mode-industrie dan ook om. Modebedrijven ontwerpen kleding normaal gesproken ver van tevoren. Daarna wordt het massaal geproduceerd en in winkels uitgestald. Wij gebruiken de snelheid, viraliteit en het wereldwijde bereik van het internet om de mode te democratiseren en consumenten zélf te laten ontwerpen.

Hoe ziet de toekomst van Unitedstyles er uit?
De volgende stap is dat je als consument niet alleen zelf ontwerpt, maar je designs ook kunt verkopen in je eigen webshop. Daarnaast zijn we continu bezig de mogelijkheden en het aantal basisstijlen uit te breiden.

Meer weten? Kijk dan op www.unitedstyles.nl

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!