Halo 4’s nieuwe componist: Neil Davidge

11 april 2012 om 17:41 door Metro redactie

De muziekmeester voor het vierde deel in de Halo-reeks is niet meer de briljante Martin O’Donnell van weleer, maar een nieuw gezicht die een versche sound naar de sci-fi wereld van Master Chief  gaat brengen. Wie is dan deze knakker die de enorme schoenen van een waar genie moet vullen? Neil Davidge, dames en heren. Niemand minder dan!

Het is alweer een maand of wat geleden dat ik op trip ging voor een First Look van Halo 4, waarvan je volgende week het resultaat in de PU zult zien.  Tijdens deze epic journey mocht de soundmixer van 343 Industries, Sotaro Tojima, vol trots aankondigen wie de nieuwe componist wordt voor Halo 4. Want zoals je weet is zo’n knakker essentieel voor de sfeer van Halo.

343 heeft de keuze van wie de schepper van Halo 4’s muziek wordt dan ook niet zorgeloos fluitend gemaakt, maar na een zoektocht van maanden viel hun oog op Neil Davidge. Deze man is geen nieuweling in de wereld van de tunes, want je kunt hem kennen als schrijver en producer van Massive Attack, een groep die bekend staat om uiterst vette trip hop. Denk aan nummers zoals Teardrop, Angel en het al wat oudere en wat minder trippy of hoppy Unfinished Sympathy.

Kortom; en knakker die verstand heeft van zaken en ik heb al wat van z’n Halo-muziek in m’n oren mogen sluiten. Het was een unieke combinatie van herkenbaar en vers, met zowel bombastische als piepend elektronische klanken. Verrie naais dus.

Check de PU die volgende week in de winkels ligt voor alle bovenstaande info, alles wat PeterKoelewijn in dit nieuwtje onthult en nog veel meer, want ik ga daarin compleet los over Halo 4!

Bron: Power Unlimited

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d