Dj Isis mixt muziekgeschiedenis in Paradiso

26 april 2012 om 09:55 door Floor Simonse
Dj Isis mixt muziekgeschiedenis in Paradiso

Dj Isis van der Wel viert zaterdag haar twintigjarig jubileum met een groot feest in Paradiso. Isis draait een zes uur durende soloset waarbij twintig jaar dansmuziekgeschiedenis de revue passeert. Dit is tevens de aftrap van haar tour door Nederland en een aantal internationale plaatsen. Metro blikt met Isis terug op haar carrière. Isis begon al in haar tienerjaren. “De muziekscene is in al die tijd volwassen geworden”, vertelt Isis. “Ik ben meegegroeid. Ik begon als naïeve tiener, maar nu ben ik een stuk volwassener. Dit komt doordat ik voor mijn werk de hele wereld over ben gereisd. Ik heb geleerd dat de dingen niet altijd zo gaan als je ze voor ogen hebt. Ik ben op een bepaalde manier perfectionistisch, maar daar ben ik relaxter in dan vroeger.” Vooral de afgelopen vijf jaar heeft de bekende vrouwelijke dj een enorme ontwikkeling doorgemaakt. “Ik ben muzikaal een stuk gegroeid. Ook heb ik belangrijke stappen gezet. Zo werd ik vorig jaar moeder. Ik koester mijn platen, het zijn net mijn kindjes. Nu heb ik gevoelsmatig twee kinderen.” Daarnaast zette Van der Wel zich twee jaar in voor het Amsterdamse nachtleven als Nachtburgemeester. “Ik heb me intensief ingezet voor de gemeenschap. Daar zijn mooie dingen uit voortgekomen. Zo heb ik bijgedragen aan de tien 24-uursvergunningen die binnenkort worden vrijgegeven.”

Isis is al maanden druk bezig met de voorbereidingen om er zaterdag een bijzondere avond van te maken. “Ik ben vooral lang bezig geweest om twintig jaar dancemuziek op orde te krijgen. De beste nummers ga ik tot één geheel mixen. De set die ik ga draaien heeft historische waarde.” De hele avond staat in het teken van haar jubileum. Acid, Detroit techno, Roxy klassiekers, UK Breakbeats en Chemistrykrakers. Het zijn allemaal stijlen uit het muzikale oeuvre van Isis die deze avond aan bod komen. Gedurende de hele nacht worden er verschillende performance acts opgevoerd door bevriende kunstenaars en musici. “Al deze mensen zijn op muzikaal gebied belangrijk voor me geweest. Het is mijn thuisfront.”

De komende tijd is Isis druk met de tour, de organisatie van het Magneetfestival en interessante remixprojecten. Maar eerst zaterdag haar jubileumfeest. “Vergeet vooral je feestmuts niet!”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d