Tony Neef krijgt rol in musical Annie

8 maart 2012 om 09:35 door Novum
Tony Neef krijgt rol in musical Annie

Tony Neef heeft een rol weten te bemachtigen in de musical Annie. Hij kruipt in de huid van de humeurige miljonair Oliver Warbucks. "Het heeft me altijd fantastisch geleken om eens een foute vent te spelen", vertelt de musicalster in het AD.

Neef hoefde niet lang na te denken toen musicalproducent Albert Verlinde hem vroeg voor de rol, die eerder werd gespeeld door Edwin Rutten. "Fout is op het toneel nu eenmaal veel spannender dan goed. Die kans krijg ik niet vaak, omdat er meestal aan typecasting wordt gedaan", vertelt de acteur. "En ik heb nu eenmaal een gevoelige stem en een nogal melancholieke oogopslag."

De musicalster is van plan om voor de rol zijn hoofd kaal te scheren. Voor het 'kale personage' zou Neef anderhalf uur in de make-up moeten zitten om zijn haar weg te werken. "Daar heb ik straks gedurende de tournee echt geen zin in", zegt hij. "Dan scheer ik me liever kaal."

Neef, die eerder in musicals als Chicago en Miss Saigon speelde, vindt het niet erg om zonder haar door het leven te gaan. "Kaal is in", aldus de 51-jarige acteur. "Diederik Samsom gaat niet voor niets voorop in de race om het voorzitterschap van de PvdA."

De musical Annie, die in 1982 is verfilmd, gaat op 25 november in première in Theater aan de Parade in Den Bosch. Ook actrices Gerrie van der Klei en Jenny Arean krijgen een rol in de musical.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d