Nieuwe Bommel- en Tom Poes-strip

5 maart 2012 om 16:31 door Ruben Eg
Nieuwe Bommel- en Tom Poes-strip

In het Marten Toonderjaar is er een speciale nieuwe strip verschenen van Olivier B. Bommel en Tom Poes. De door Gerben Valkema getekende strook staat op een speciale Stripenvelop.

Het door de verzamelaarssite Catawiki uitgegeven hebbeding is ter gelegenheid van De Stripdagen. Het festival in Gorinchem, dat dit weekend wordt gehouden, staat in het teken van honderd jaar jaar Marten Toonder. De geboren Rotterdammer tekende in januari 1986 het laatste avontuur van Tom Poes.

Bommel begint de strip met de opmerking: “Wat is het toch fijn om na zo’n lange tijd weer eens de benen te kunnen strekken, jonge vriend”. De Toonder Compagnie, die het auteursrecht op Toonder-strips beheert, trok tekenaar Valkema aan. Valkema is bekend van de strip Elsje.

Naast de Bommel-strip is de Stripenvelop, met speciale Toonderpostzegel en -stempel, is gratis verkrijgbaar bij aankoop van 50 euro aan strips of postzegels op Catawiki. Eerder verschenen al Stripenveloppen van Agent 327, Elsje en January Jones.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d