Mass Effect was bijna FPS!

16 maart 2012 om 01:33 door Metro redactie
Mass Effect was bijna FPS!

De Wacht durft hem wel aan: het is weer een N8W8 om door een ringetje te halen! Wie wil er immers niet het laatste nieuws over de next-gen Xbox, Medal of Honor: Warfighter, Skyrim en Sniper Elite V2? Verder racen de Angry Birds komend jaar mee in een F1-wagen, zien we een gedrogeerde PS3-hacker en een first-person Mass Effect. Maar echt!

Medal of Honor: Warfighter extreem authentiek Alhoewel de Wacht zeker kan genieten van een strakke sci-fi-, fantasy- of cartoony game, stelt hij realistische spellen ook absoluut op prijs. Vooral wanneer het op shooters aankomt, gaat deze vlieger op. Het feit dus dat ontwikkelaar Danger Close aangeeft dat hun would-be Call of Duty-killer Medal of Honor: Warfighter ‘extreem authentiek’ moet worden, kan zeker op goedkeuring van de Wacht rekenen!   “Realism is everything for us. I think that’s what separates Medal of Honor apart from the other guys. We take it very seriously. Without that, an interesting setting and story… we’re a floating gun in a world. It’s Medal of Honor’s identity. Respecting the soldiers and telling the story from their point of view.”   Danger Close meent dus dat het creëren van een zo natuurgetrouw mogelijke ervaring dé USP van de nieuwe Medal of Honor moet worden, en daar konden die boys best wel eens een winner mee te pakken hebben. Ga maar na: Battlefield 3 was behoorlijk realistisch, maar ontbeerde de epicness van een goede, verhalende singleplayer. Als Warfighter echter de sterke punten van Battlefield kan behouden (geweldige graphics, realistische gameplay en een dijk van een multiplayer) en daar ook nog eens een vet verhaal aan toevoegt, geeft de Wacht ze een kans in de strijd tegen de nieuwe Call of Duty!   Shenmue HD-remake (en Skies of Arcadia ook…) SEGA heeft sowieso een handje van het re-releasen van hun oude klassiekers. Zo zagen we eerder al de brute SEGA Mega Drive: Ultimate Collection voor de Xbox 360 en PS3, en werden ook klassiekers als Crazy Taxi en uuuhm… SEGA Bass Fishing al opnieuw door de Japanners uitgebracht.   Dat er nu waarschijnlijk weer twee oude SEGA-titels op de rol staan voor een HD-remake, mag dan ook niet echt nieuws heten. Nee, het feit dat de Wacht hier aandacht aan besteedt, komt door wélke twee games het zijn: Shenmue en Skies of Arcadia! Beide zijn natuurlijk top-RPG’s, en Shenmue is naar de bescheiden mening van de Wacht zelfs één van de dikste spellen ooit gemaakt. Reden voor een klein dansje om de koffietafel dus (erop dansen laat de Wacht wel aan een zekere meneer Meijroos over)!   Nog maar een Sniper Elite V2-trailertje Had de Wacht jullie al verteld dat hij heéééél erg uitkijkt naar Sniper Elite V2? Vast wel! Hij gaat dan ook geen tijd meer verspillen door te zeggen waarom. Het enige dat je hoeft te weten, is dat het in deze snipesim allemaal om het motto ‘one shot, one kill’ draait.   Hoe dat in zijn werk gaat, laat ontwikkelaar Rebellion Developments aan de hand van een serie vette video’s zien; Deeltje vier check je hieronder!  

PS3-hacker blowt zichzelf de bak in Kennen jullie George Hotz? Deze wereldberoemde hacker kraakte ooit de PlayStation 3, wat een slepende rechtszaak tot gevolg had. Tot een veroordeling voor Hotz kwam het evenwel nooit, en de man was tot op de dag van vandaag op vrije voeten.   Helaas voor domme George is hij nu alsnog gearresteerd. Heeft hij Xbox Live dan gekraakt? Een ander cybervergrijp wellicht? Nope, de heer Hotz werd in het Amerikaanse Texas in de kraag gevat omdat hij marijuana bij zich had. Volgens de hacker zaten de drugs in zijn zak om medische redenen, maar daar trapten de Texaanse dienders niet in. George Hotz zit nu dus in de nor en zijn borgsom is vastgesteld op 1500 dollars. Echt medelijden kan de Wacht niet hebben, al hoopt hij voor Hotz dat hij dan in ieder geval nog een PS3 in zijn cel heeft staat!   Angry Birds op het F1-circuit! Heikki Kovalainen is dan wellicht geen hoogvlieger in de Formule 1, zijn helm is dat letterlijk en figuurlijk wel. Op de hoofdbeschermer van de Finse Caterham-coureur prijkt namelijk het boze gezicht van één van de Angry Birds! De Wacht vraagt zich nu wel af of het team van Caterham zich door Angry Birds-ontwikkelaar Rovio laat sponsoren voor het geld, of in de hoop dat hun bolides wat sneller over de baan vliegen tijdens het nieuwe F1-seizoen?     Mass Effect FPS bestond!
Mass Effect 3 is vooral een hele dikke RPG, maar ook de third-person shooterelementen zijn bij elk nieuw deel beter uitgewerkt en kennen een steeds prominentere rol. Tot de verbazing van de Wacht gaan er nu echter geruchten dat er een stand-alone Mass Effect first-person multiplayer-shooter in ontwikkeling was. Ja echt, een multiplayer-shooter in het Mass Effect-universum! Wat dat dan precies had moeten worden? Nou, zoiets ongeveer:   "A stand-alone multiplayer experience in the Mass Effect universe that would mix the play styles of Unreal Tournament and Battlefield 1943 — and likely be released as a downloadable game.”   Wat denken jullie hiervan?     Microsoft rekruteert voor Xbox 720

Shock! Microsoft lijkt druk doende met het rekruteren van bekwaam personeel om games voor de Xbox 720 te ontwikkelen! Er zijn namelijk een tweetal advertenties opgedoken (die inmiddels helaas alweer offline zijn gehaald), waarin gevraagd wordt naar sollicitanten met heuse next-gen kwaliteiten.   De eerste vacature vraagt naar medewerkers voor Microsoft's hoofdkwartier in Redmond: "Join us as an integral part of the team tasked to revolutionize audio for the next generation of Xbox". Duidelijk, niet?   De tweede jobadvertentie is zo mogelijk nóg interessanter. Het betreft een vacature voor werkzaamheden bij Forza-ontwikkelaar Turn-10. Wat je ervoor moet kunnen? Nou, ongeveer dit: "defining and driving the cinematics vision and techniques needed to achieve exceptionally high quality content for our Next Generation of games". Sweet!   Brute killcams in Skyrim De Skyrim-storm die de gamewereld eind 2011 en begin 2012 in een ijzeren greep hield, is inmiddels wel weer gaan liggen. Laten we echter niet vergeten dat we later dit jaar nog zééér wrede DLC tegemoet kunnen zien! Verder zijn veel PC-gamers nog altijd druk in de weer met het maken van allerlei dikke mods, en blijft ook Bethesda druk bezig met het updaten en patchen van de monster-RPG. Zo heeft de ontwikkelaar brute nieuwe killcams aan Skyrim toegevoegd. Check die shit hieronder!  

Bron: Power Unlimited

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d