Keith Bakker: misbruikverhalen zijn aangedikt

23 maart 2012 om 12:25 door Novum
Keith Bakker: misbruikverhalen zijn aangedikt

Keith Bakker vindt dat de verhalen van zijn vermeende slachtoffers zijn aangedikt. Vrijdag ging in Amsterdam de rechtszaak tegen de verslavingsdeskundige van start. Hij wordt door negen meisjes beschuldigd van seksueel misbruik tijdens de behandeling van hun verslaving.

"Veel dingen in het dossier zijn leugens. Ze maken het groter dan het is", zei Bakker tijdens de rechtszaak. Eerder gaf hij toe dat hij met één vrouw 'bepaalde seksuele grenzen' heeft overschreden.

Bakker beweert dat hij met geen enkel meisje seks heeft gehad. "Ik ben besmet met het hiv-virus. Ik ben als de dood om iemand te besmetten."

"Ik heb veertien jaar geen drugs gebruikt, ik gebruikte seks als verdovend middel", zei de afkickgoeroe. "Seks was geen excuus, maar wel een reden voor wat er is gebeurd." Zo zette hij bijvoorbeeld porno op waar de meisjes bij waren.

"Om mezelf te verdedigen moet ik hen aanvallen en dat wil ik niet", zei Bakker vrijdag. "Ik heb mensen gekwetst. Daar lig ik 's nachts wakker van, want ik wilde ze helpen."

De zaak wordt ook maandag, dinsdag en donderdag inhoudelijk besproken. De rechter doet 20 april uitspraak.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d