Interessant verhaal Beatles slecht getekend

12 maart 2012 om 10:25 door Ruben Eg
Interessant verhaal Beatles slecht getekend

Vorig jaar verscheen Het Kleine Boek Van De Beatles door de Fransman Herve Bourhis. Een prachtig boekwerk waarin eigenlijk alles over de ‘Fab Four’ wel werd gezegd. De Duitse Arne Bellstorf waagt zich nu aan een wat minder bekend deel uit het Beatles-verhaal: namelijk de beginperiode van de band in Hamburg.

Qua verhaallijn richt Bellstorf zich op het liefdesverhaal tussen de jonge fotografe Astrid Kircherr en bassist Stuart Sutcliffe. De weinig getalenteerde bassist bleef uiteindelijk achter in Hamburg, op zich met hulp van Kircherr aan de schilderkunst te wijden. Nog voor de Beatles doorbraken overleed Sutcliffe aan een hersenbloeding.

In principe is de invalshoek van Bellstorf origineel gekozen. Ik durf immers te wedden dat zelfs veruit de meeste Beatles-fans het tragische verhaal van Sutcliffe niet kennen. De uitvoering is echter iets heel anders. Bellstorf kiest voor veel dialogen, waardoor het verhaal pas aan het einde een beetje begint te leven.

Ronduit slecht zijn de tekeningen, die ergens tussen manga en een soort kinderlijke stijl zweven. Het meest storend zijn de constante blosjes op de wangen van de figuren. Nog een geluk dat Bellstorf koos voor een zwart-witstijl. Met kleur was dit nog gruwelijker geweest.

Overigens staat er nog eens een tikfout in de naam van Astrid Kircherr op de boekcover ook. Oog & Blik-onwaardig, dit boek.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d