Harry Potter-acteur moet twee jaar de bak in

20 maart 2012 om 20:15 door Novum/AP
Harry Potter-acteur moet twee jaar de bak in

Harry Potter-acteur Jamie Waylett moet twee jaar de gevangenis in. Dat bepaalde een Londense rechter dinsdag. Waylett werd opgepakt toen hij deelnam aan een rel die vorig jaar in de zomer in Londen plaatsvond.

In verschillende Britse steden trokken jongeren plunderend door de straten. Volgens de aanklager maakte de 22-jarige acteur deel uit van een kleine bende die meedeed aan een rel in Noord-Londen op 8 augustus. Waylett is schuldig bevonden aan geweldpleging. Van de beschuldiging dat hij een brandbom wilde afsteken, is hij vrijgesproken.

Waylett, die in zes Harry Potter-films de rol van slechterik Vincent Crabbe speelt, had eerder al toegegeven dat hij tijdens de rellen een fles champagne had gestolen uit een supermarkt. De acteur werd eerder opgepakt wegens het bezit van marihuana.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d