Vervolg op Watchmen, zonder Alan Moore

3 februari 2012 om 10:30 door Sam Castone, Metro World News
Vervolg op Watchmen, zonder Alan Moore

Deze zomer verschijnt een vervolg van zeven delen op Watchmen, de misschien wel beste en populairste graphic novels aller tijden. Dat maakte uitgever DC Comics deze week bekend. Veel fans zullen het nieuws met enthousiasme ontvangen, maar veel fans juist helemaal niet. Ze zullen niet blij zijn met het bericht dat schrijver Alan Moore niet betrokken is bij de nieuwe serie.

Moore is door de uitgever gepasseerd voor een groep schrijftalenten, zoals Michael Straczynski (The Amazing Spider-Man) en Darwyn Cooke (Catwoman). Het schrijversteam zal elk aparte hoofdstukken produceren, steeds gecentreerd rond een ander karakter uit Watchmen.

“Het is onze verantwoordelijkheid als uitgever om nieuwe manieren te vinden om onze personages actueel te houden”, laat Dan DiDio namens moederbedrijf DC Entertainment weten. “Na 25 jaar zijn alle personages uit Watchmen klassiek geworden. Het wordt tijd dat er nieuwe verhalen worden verteld. We zijn op zoek gegaan naar de beste scenaristen en tekenaars om op de complexe mythologie uit het origineel verder te bouwen.”

Het tussen 1986 en 1987 gepubliceerde Watchmen vertelt het verhaal van een groep superhelden die na de dood van een collega opnieuw samenkomen. Het boek wordt geroemd om de diepe reflectie van oorlog voeren en paranoia in de Verenigde Staten. Watchmen is de enige graphic novel in de lijst die tijdschrift Time samenstelde van de honderd beste romans aller tijden.

Scenarist Moore werkt tegenwoordig in Engeland en schrijft daar nog steeds verhalen. Voor DC Comics werkt hij niet meer. De productie van nieuwe Watchmen-verhalen noemt hij ‘schaamteloos’. Moore weigerde ook mee te werken aan de verfilming van zijn boek door regisseur Zack Snyder.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d