Topbedrag voor eerste Suske en Wiske

6 februari 2012 om 13:13 door Ruben Eg

De Avonturen van Rikki en Wiske, de eerste Suske en Wiske uit 1946, wordt deze week geveild op de verzamelaarssite Catawiki. Tot nu toe is er al bijna 2000 euro op het boek geboden. Catawiki verwacht dat het eindbedrag zal oplopen 3000 euro of meer.

In 1948 werden 7000 exemplaren gedrukt van De Avonturen van Rikki en Wiske. Het is daarom tegenwoordig moeilijk om een eerste druk-versie nog in goede staat te vinden. Het album was in 1946 te koop voor 36 Belgische frank.

Tekenaar Willy Vandersteen besloot na dit eerste album om het personage Rikki te vervangen door Suske, omdat Rikki bij nader inzien teveel leek op Kuifje. Naast Wiske speelden in het eerste album ook tante Sidonia en pop Schanulleke al mee. Het verhaal gaat over een revolutionaire tank die snel een einde aan oorlogen kan maken. De tank werkt op afgeroomde melk. De plannen worden echter gestolen en daar gaan Rikki en Wiske achteraan.

Naast Rikki en Wiske worden bij Catawiki deze week ook andere topstukken geveild waaronder een origineel olieverfschilderij van Franka, een proefdruk van de eerste Blake en Mortimer strip en een zeldzame Franse eerste druk van Kuifje.

Surf naar Catawiki of de veilingsite van het boek.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d