Skyrim maar dan mooier

8 februari 2012 om 01:01 door Metro redactie
Skyrim maar dan mooier

Skyrim maar dan mooier. Dat is Skyrim zelf met opgepimpte textures! Bewonder het in de Wacht. Als je dan toch bezig bent, check ook meteen een nieuwe Mass Effect voor de iOS, Vita roddels, nieuw LittleBigPlanet materiaal in aantocht, nieuwe Max Payne 3 multiplayer details en de tenslotte de beschermdrift van ene Big Daddy.

Mass Effect: Infiltrator naar iOS
Terwijl Mass Effect 3 langzaam dichterbij kruipt, blijft tegelijkertijd het Mass Effect universum langzaam groeien. Al is het alleen al vanwege de aankondiging van Mass Effect: Infiltrator voor de iOS.

Infiltrator wordt een gezellige third-person shooter met de welbekende wapens uit voorgaande delen. Verder is het gevangenen bevrijden uit een Cerberus basis en bewijs verzamelen om zo stoute ondernemingen van de Cerbebus aan te kaarten. Hoe meer beloningen je haalt, hoe beter voor het totaalplaatje. Zo zal er worden gelinkt aan het zogenaamde Mass Effect 3 'Galaxy at War' system.

Hoe het linken tussen verschillende systemen precies zal gebeuren, is nog niet duidelijk. Evenals een releasedatum. Het idee is in ieder geval cool, nu maar effe afwachten tot meer concrete geluiden zich ten gehore brengen.

Skyrim maar dan mooier
Op zich gaat ie vrij lekker met Skyrim. Meer opties, meer interactiviteit en kwaliteit, het kan niet op. Zo is er gisteren een officiële Steam community verschenen, om door gamers gemaakte content te delen, en ook de Skyrim Creation Kit is sinds gisteren een fijne toevoeging.

Maar er is dus nog meer, Bethesda heeft een officiële high resolution texture pack losgelaten. Iedereen die een beetje een beest van een PC heeft, kan zo van Skyrim genieten in opperste schoonheid. Very nice! Hieronder een voorproefje.

LittleBigPlanet aan de kart
Sinds het loslaten van Mario Kart heerst er een soort kart syndroom in gameland. Een kart daar kun je een grappig mannetje opzetten die ook nog eens van alles kan uitspoken tijdens de race, zo hebben ontwikkelaars ontdekt. Ondertussen heeft zo'n beetje half gameland verplicht moeten rijden op de dingen, van blauwe egels tot apen met petjes, en vergeet ook de inwoners van South Park niet.

Enfin, de kart houdt anno 2012 bikkelhard vol want daar staat het LittleBigPlanet team in de wacht. Tenminste, de naam “LittleBigPlanet Cart Racing” is getweet. Dan weet je het wel. Over de titel is verder nog noppes bekend behalve dat 3D en het Move stuurtje worden ondersteunt. Wreed heftig fantastisch maar is het ook echt nodig? Nog een kartgame, gaaaaaaaaap.....

Vita roddels
De Vita is nog amper uit in het verre oosten en er zijn nu alweer de nodige roddels. Er doen verschillende verhalen ten ronde over een nog dunnere Vita, nu al! In de serie Video Game Mysteriez Solved 4 Good onderzoeken ze of deze verhalen lulkoek zijn of dat Sony wel degelijk klaar staat met een dunner Vita exemplaar. Check het uit!

 

Max Payne multiplayer wordt persoonlijk
Rockstar wil met de multiplayer van Max Payne 3 hetzelfde onderlinge vertier verspreiden dat je hebt als je met je vrienden op de bank zit te gamen. Om het anders te zeggen, Rockstar wil de boel wat persoonlijker maken en het idee dat je met een paar anonieme gasten aan het knallen bent verdrijven.

Om spelers meer betrokken te krijgen met elkaar, zijn er een paar trucjes bedacht. Twee voorbeelden kunnen we alvast verklappen. De eerste zal je tegenkomen in de mode Payne Killer, het equivalent van King of the Hill. In Payne Killer nemen twee spelers de rol van Max en partner Passos, terwijl de rest van de spelers (minder sterk als het duo) ze probeert te killen. En daar komt de truc, de speler die Payne of Passos weet te killen zal samen met zijn slachtoffer de rol van het duo invullen. Zo is het dus mogelijk dat je ineens zij aan zij staat met je moordenaar.

Gang Wars, waarbij twee groepen elkaar proberen neer te knallen, kent ook eigenschappen om het wat persoonlijker te maken. Wordt je twee keer achter elkaar neergeschoten door dezelfde persoon, dan kan je een vendetta beginnen met die speler. Hierbij kan jij hem op de minimap zien maar hij jou ook. Degene die het eerst de ander killt, krijgt bonus experience.

Het zijn mooie details die net die extra flavor kan toevoegen aan de multiplayer. Verder ben ik nog steeds overtuigd dat Max Payne helemaal geen multiplayer nodig heeft. De wereld heeft al genoeg spellen om elkaar online af te knallen. Dramatisch doch stijlvol knallen zoals we in de vorige twee delen MP gezien hebben, dat kan echter alleen onze Max.

Big Daddy de pappa
Little Sisters uit BioShock zijn goed gezelschap waar je vroeg (als je voor evil gaat) of laat (als je de goodguy uithangt) profijt van hebt. Tenminste, als je niet met een gat in je buik eindigt omdat er een Big Daddy met zijn boor in je darmen loopt te wroeten. Want dat doen Big Daddies nu eenmaal graag. Niet omdat ze kwaadaardig zijn maar omdat het er ernstig hard ingebakken zit hun Little Sister te beschermen. Dorkly weet er alles van.

Bron: Power Unlimited

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d