Opgroeien in die druilerige jaren 80

29 februari 2012 om 11:29 door Mario Wisse

Het romandebuut van Victor Schiferli is voor muziekliefhebbers van(af) tegen de veertig een jarentachtigfeestje van herkenning. Hoofdpersoon Felix groeit in die periode op in de Haarlemse volkswijk Schalkwijk. ‘Vanuit het raam kon je tot aan de horizon niets zien dan flats’ schrijft hij er over. Niet echt een buurt om vrolijk van te worden dus. Hij is een kind van gescheiden ouders en woont samen met zijn moeder en zijn streng godsdienstige stiefvader.

De meest coole gast op Felix’ school is David. Felix krijgt de eer manager te mogen worden van diens punk/new wave-bandje New Dark Age. Schiferli schrijft op een heldere en vermakelijke manier over rondhangen in stinkende concertzaaltjes, bier, zijn eerste joint - die uiteraard niet geïnhaleerd wordt – ziek makende verliefdheid en bovenal over muziek. Fijn boek.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d