Haal het mooiste in je naar boven met deze tips van Mari van de Ven

23 februari 2012 om 11:29 door Evelyn van Hasselt
Haal het mooiste in je naar boven met deze tips van Mari van de Ven

Welke drie producten zou iedere vrouw in haar toilettas moeten hebben?
Foundation, een egale huid is namelijk de basis voor een mooie make-up. Het brengt rust in het gezicht. Ook een wenkbrauwpotlood mag niet ontbreken. Niks geeft zoveel expressie aan een gezicht als een paar mooie wenkbrauwen. Tot slot een lippenstift, vooral omdat je die ook als blusher kunt gebruiken.

Wat is de meest gemaakte make-up fout?
Het gezicht te bruin maken met een te donkere foundation. Foundation is bedoeld om je huid te egaliseren, niet om een lekker bruin kleurtje te krijgen. Kies daarom altijd voor foundation in de kleur van je huid, of zelfs een tint lichter.

Wat is het verband tussen leeftijd en make-up?
Vrouwen gebruiken vaak járenlang dezelfde make-up terwijl het belangrijk is om met je ‘make-up leeftijd’ mee te gaan. Ben je jong? Experimenteer dan vooral met felle kleuren en glans. Word je ouder, vermijd dan juist producten die glans geven. Daarmee benadruk je juist rimpels en lijntjes. Als je ouder wordt, verandert bovendien de vorm van je gezicht. Oogleden gaan hangen, je kaaklijn is niet meer zo strak... Op latere leeftijd is het dus belangrijk om ‘vormend’ te werken. Bijvoorbeeld door jukbeenderen wat meer te accentueren.

Wat adviseer je vrouwen die al jaren teveel make-up gebruiken?
Make-up gebruik je om sterke punten te benadrukken. Het moet geen masker zijn waarachter je echte persoonlijkheid schuil gaat. Als je jarenlang te veel make-up gebruikt, bouw je dat niet binnen één dag af. Mijn tip is om dan een professionele visagist te raadplegen die samen met jou kijkt naar een nieuwe look die beter past bij je leeftijd en persoonlijkheid.

Wat is dit voorjaar een belangrijke trend?

Volle wenkbrauwen zijn in. En – vooral voor jonge vrouwen – make-up in felle kleuren. Volg trends echter niet klakkeloos op. Een trend moet bij je persoonlijkheid passen. Vergeet niet dat make-up je óók lelijker kan maken!

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d