Bastiaan: ik ben de mannelijke Anna Wintour

22 februari 2012 om 08:31 door Novum
Bastiaan: ik ben de mannelijke Anna Wintour

Bastiaan van Schaik ziet zichzelf als de mannelijke Anna Wintour. De stylist is sinds kort hoofdredacteur van tijdschrift Jackie. "Ik ben de enige mannelijke Wintour."

De 42-jarige Van Schaik bestempelt zichzelf echter niet als 'bitch', zoals de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue wel vaak wordt genoemd. "Anna Wintour is ook geen bitch", vindt de stylist. "Zij is gewoon een zakelijke dame." Van Schaik heeft wel zijn harde kant moeten ontwikkelen. "Het is wel even wennen om leiding te geven aan een hele redactie. Als ik zeg dat het hele nummer zwart moet, gebeurt dat. Het is mijn 'call', maar uiteindelijk maakt dat het superleuk."

Van Schaik kwam in beeld bij Jackie na de niggabitch-affaire, waardoor Eva Hoeke opstapte als hoofdredactrice. "Het is allemaal heel erg uit z'n verband gerukt door de nieuwe media", vindt de stylist. "Het was een heftig moment." Zelf zou hij de term 'niggabitch' nooit hebben gebruikt. "Ik moest ook opzoeken wat het was." Homograpjes mag Van Schaik naar eigen zeggen wel maken. "Als je hetero bent, mag dat niet. Maar tegen een homo mag ik nicht zeggen."

De stylist, die enkele deelnemers aan Benelux' Next Top Model het advies gaf af te vallen, zegt inmiddels klaar te zijn met extreem dunne modellen. "Voor het komende nummer van Jackie heb ik zes plus size-modellen laten fotograferen. Ik ben niet meer zo voor size zero. Het moet breder."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d