'Baron Cohen verkleed als typetje naar Oscars'

22 februari 2012 om 13:31 door Novum
'Baron Cohen verkleed als typetje naar Oscars'

De organisatie die jaarlijks de Oscars uitdeelt, vreest dat acteur Sacha Baron Cohen zondag verkleed als zijn personage The Dictator de rode loper betreedt. De Brit heeft dat plan kenbaar gemaakt, maar de organisatie zit er niet op te wachten, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De Academy of Motion Picture Arts & Sciences is tegen de verkleedpartij van Baron Cohen. De organisatie denkt dat de acteur de Oscaruitreiking belachelijk gaat maken en wil niet dat de uitreiking wordt gebruikt voor promotiedoeleinden. De organisatie zou vrezen dat de 40-jarige Brit, die bekend werd als Ali G en Borat, zich niets aantrekt van de bezwaren.

Een woordvoerder van de Oscars zegt de geruchten over Baron Cohen te hebben gehoord, maar is niet zeker of Baron Cohen daadwerkelijk verkleed als een dictator uit het Midden-Oosten zal verschijnen. De acteur hoeft zondag geen prijs uit te reiken en is ook niet genomineerd, maar hij zou kunnen komen op uitnodiging van filmstudio Paramount, waarvan Hugo is genomineerd voor beste film.

Baron Cohen is vaker verkleed naar prijsuitreikingen gegaan. Zo betrad hij het podium van de MTV Movie Awards als modejournalist Bruno en ging hij als Borat naar het filmfestival in het Canadese Toronto.

The Dictator met Baron Cohen als dictator General Aladeen draait vanaf 16 mei in de Nederlandse bioscopen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d