Trend voor 2012: mooi met high-tech huidverzorging

19 januari 2012 om 10:36 door Evelyn van Hasselt
Trend voor 2012: mooi met high-tech huidverzorging

Een scrub, een fijn masker en hydraterende crème... van een facial knapt je huid zienderogen op. Op het gebied van gezichtsbehandelingen is er anno 2012 echter veel meer mogelijk en komt schoonheid niet alleen meer uit een potje. Dat vindt schoonheidsspecialiste Anja Robert van Deautiful@The Crunch althans. Zij boekt spectaculaire resultaten met koud laser behandelingen.

Koud laser, dat klinkt nogal heftig...
Het klinkt heftiger dan het is. Deze vorm van laserbehandeling werkt niet met hitte en kan dus ook geen schade aan de huid toe brengen.

Hoe werkt een behandeling?
Spieren in het gezicht verslappen door gebrek aan energie. Als je ouder wordt, verliezen bovendien de aanhechtingen waaraan de huid hangt hun spankracht. Dit heeft tot gevolg dat je huid gaat hangen. Het licht van de laser dringt door tot in de diepere huidlagen. Daar geeft het de cellen een flinke energieboost. Het resultaat is een strakkere huid dankzij krachtige onderliggende spieren die, via de aanhechtingen, de huid weer op hun plaats houden.

Wat voor een resultaat mag men verwachten?
Het direct zichtbare resultaat is wat veel mensen als het meest spectaculair ervaren. Al na één behandeling is er sprake van verstrakking, versteviging en een zichtbare lift. Dit effect is echter tijdelijk. Je moet het zien als een quick ‘fix-me-up’. Op de langere termijn ondersteunt de koud laser de aanmaak van collageen waardoor je de tijd als het ware stil zet.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor een ultiem resultaat?
Wil je een maximale lift, dan heb je zo’n zes behandelingen nodig. Je kunt dit resultaat vasthouden door de behandeling elke zes tot acht weken te herhalen.

Kunnen we spreken van een wonderapparaat?
Je kunt geweldige resultaten boeken met koud laser, maar je helpt je huid ook met voldoende slaap, beweging, gezond etens en een crème die je huid beschermt tegen schadelijk zonlicht. Daarnaast is het zaak supplementen te slikken die speciaal afgestemd zijn op de huid. Op die manier zorg je voor voldoende bouwstoffen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d