Showbizz

Modern Warfare 3 verliest van Adele

Foto van 'Metro redactie'

13 JAN 2012

Het is een Nachtwacht geworden met een parade aan weirdass nieuws. Denk aan Call of Duty die wordt verslagen in de verkoopcharts door een popzangeresje, Sony die Nintendo voor hun 3DS complimenteert, een Goth Geek Bastard en iets met Rakghouls erin. Een Frans streekgerecht? Wie weet! Alleen degene die verder klikken, is het antwoord.

Modern Warfare 3 was niet grootste entertainmentrelease in EngelandSlecht nieuws voor Bobby Kotick en kornuiten! Waar ze kort na de launch nog beweerden dat Modern Warfare 3 wereldwijd de grootste entertainmentrelease ooit was, blijkt Engeland daar niet bij te horen. MCV bemachtigde de lijst van best verkochte entertainmentproducten in Groot Brittannië in 2011. Dus, wie waagt het om beter te verkopen dan Modern Warfare 3? Niemand minder dan zangeres Adele. De shooter weet met 2,814,609 verkochte exemplaren de tweede positie te bemachtigen maar Adele’s gouden keeltje wist maarliefst 3,924,985 exemplaren van één album uit de winkels te rukken. De bemachtigde exemplaren tijdens de Londense rellen worden natuurlijk niet meegeteld. In 2009 en 2010 wist Call of Duty wél de grootste entertainmentrelease in de UK te worden.

Is het fair om een CD met een game te vergelijken? Natuurlijk niet, het prijsverschil is enorm. Wel geeft het wat perspectief op hoe je kan goochelen met cijfers. Modern Warfare blijft volgens Activision nog steeds de grootste entertainmentrelease ooit. Nou ja, tot Black Ops 2 lanceert natuurlijk.

Rise of the Rakghouls gaat dinsdag live in The Old RepublicWie zijn er allemaal al druk bezig met de endgame content van Star Wars: The Old Republic? BioWare is namelijk volgende week dinsdag van plan om een extra lading werk op je bureau te gooien! Op die dag gaat update 1.1 live: Rise of the Rakghouls. Diverse toevoegingen en aanpassingen zullen worden geïmplementeerd. Voor de extreem fijne zooi moet je effe de waslijst op de officiële site checken. Meest noemenswaardige zijn de toevoegingen van een nieuwe flashpoint en operation missie. De eerste heet Kaon Under Siege.

"Groups of up to four Republic or Imperial players must race to Kaon to eliminate the Rakghouls outbreak, securing the allegiance of the Tion Hegemony for their respective sides," BioWare explains.”

De operation klinkt nog veel beter: Karagga’s Palace wordt een vervolg op de tweede operation die je al vanaf de launch kon spelen. Met 8 of 16 man moet je het opnemen tegen Karagga the Hutt en zijn hele kartel. Mooi! Vies vadsige ruimteslakken doden gaat nooit vervelen. BioWare belooft de druk op de ketel te houden en in maart alweer een nieuwe dikke update aan The Old Republic te klikken. Overigens beweert game director James Ohlen dat nog geen enkele guild de endgame content heeft uitgespeeld.

Sony blij met hoge 3DS-verkopenSony die blij is met de hoge verkoopcijfers van de 3DS tijdens de feestdagen? Uh tja, een kat in het donker maakte rare sprong en zo?

Nou nee, er zit weldegelijk een logische redenering achter het compliment aan de eeuwige rivaal. CEO Jim Ryan van Sony Computer Entertainment Europe werd geciteerd. Volgens hem laten de hoge verkoopcijfers aan iPad-pipo’s zien dat er nog steeds meer dan genoeg ruimte is voor een dedicated gaminghandheld.

“One of the encouraging things about 3DS' sales performance at Christmas is that it is confounding the naysayers who say that there is no room in the market for a dedicated handheld gaming device"

Dus niet een kat in het donker maar eerder de vijand van mijn vijand is m’n vriend. Best wel eng dat het al tot dit soort apocalyptische reacties komt in de handheldsector. De Wacht ziet nog steeds niet de aantrekkingskracht van Angry Birds en fucking Fruit Ninja. Oké, de prijzen zijn laag, maar dat geldt voor een hamburger ook vergeleken met een ossenhaas. En er zijn nog steeds zat fancy restaurants met veel te hoge prijzen.

Ryan reageert ook op de niet fantastisch hoge verkoopcijfers van de PlayStation Vita in Japan. Blijkbaar is de Japanse markt een shitty maatstaf voor de westerse markten. Wij houden bijvoorbeeld meer van shooters waar we twee controlsticks voor nodig hebben, terwijl zij meer van RPG’s met minderjarige meisjes en uitgebreide slipjes customisation houden.  En over aankomende 3DS-games gesproken…

Kid Icarus krijgt standaardje bijgeleverdKid Icarus: Uprising moet een van de glorieuze terugkeren van een oude Nintendo-mascotte worden. Niveautje Metroid Prime het liefst. De game werd echter vorig jaar uitgesteld omdat veel testers de game met de huidige besturing een beetje heel erg crappy vonden. Kan gebeuren uiteraard, ’t is niet alsof het aan de hardware ligt of zo. Ehahaha…eh…ha…

De releasedate van 16 maart nadert met rasse schreden en de Japanse boxart is ondertussen openbaar gekomen. Blijkt dat de eerder beloofde circelpad pro-ondersteuning nog niet genoeg is want er wordt standaard een…uh, standaardje bij de game geleverd. Daar kun je straks je 3DS op zetten zodat je maarliefst tien vingers vrij hebt. Gaat dat de gameplay helpen minder te zuigen? Waarschijnlijk niet. Volgens de twitter van gamedesigner Masahiro Sakurai, is het standaardje bedoeld voor extra balans tijdens de touchscreenmomentjes.

Dat en Amerikaanse gamers kunnen dat standaardje straks lekker gebruiken wanneer ze videocontent van Netflix streamen. Natuurlijk hebben wij dat niet, omdat onderhandelen met de honderden copyrighthouders van alle landen in Europa gelijk staat aan een stukje hooi zoeken in een speldenberg. Met je penis! Gelukkig hebben we altijd The Pirate Bay nog.

Liara T’soni krijgt kleiner bos hout bijgeleverd
Kregen gamers onlangs een veeg uit de pan van Ken Levine omdat hij vond dat er te veel gesproken werd over de prachtige vleesheuvels van BioShock: Infinite’s Elizabeth, gaven diezelfde gamers BioWare kritiek omdat ze vonden dat een aankomend statue van Mass Effects Liara T’soni te grote melkklieren heeft. Het is ook nooit goed!

Zoals je ziet zijn de memmen van de uiteindelijke versie aanzienlijk kleiner gemaakt. Even alle feiten op een rijtje zetten. De eerste prototype van het Liara-beeldje had inderdaad genotsheuveltjes van het niveau Dead or Alive. Wie ook maar een beetje bekend is met Mass Effect, weet dat de blauwe babe juist een van de plattere vrouwelijke personages is. Zeker na de introductie van Miranda bungelt ze ergens onderaan de booby-index. Het nieuws wordt echter nog komischer als je nagaat dat BioWare het beeldje laat produceren door Kotobukiya, wiens dameslijn volgens Kotaku volledig om seksualisering draait. You chose poorly, BioWare! Bovendien hebben we allemaal Liara al eens naakt gezien. Ik plaats niet eens een Youtube-link naar dat filmpje, je weet hem zelf wel te vinden. ;-)

Goth Geek Bastard bevestigd voor Lollipop ChainsawAls je denkt dat je van seksualisering in games af bent in deze N8W8, dan weet je waarschijnlijk nog niet dat Lollipop Chainsaw een nieuwe trailer heeft. Ontwikkeld door Suda51, een van de meest oversekste Japanners in de bizz. En dat zegt wat!

In de nieuwe trailer worden we geïntroduceerd met (een van) de main villain(s), een goth geek bastard genaamd Swan. Want wat voor schurk had je anders verwacht met een game waarin je een cheerleader in een high school-setting speelt? In ieder geval komt de game weer heerlijk cheesy over, precies zoals Suda51-fans van hun idool verwachten.

Download die Kingdoms of Amalur-demo!
Volgende week brengt Electronic Arts de demo van Kingdoms of Amalur: Reckoning uit voor alle HD-systemen. Een volledig nieuwe action-RPG die het uiteraard nog moeilijk gaat krijgen als nieuwkomertje in een releaseperiode vol übersequels. Wat te doen om je demo wat op te pimpen? Exclusieve Mass Effect 3-wapens en armor? Bril-fucking-jant! En het andersom ook doen zodat spelers van de Mass Effect 3-demo extra’s krijgen wanneer ze Reckoning kopen in februari? Bril-fuckingfuckfuck-jant! De Amalur-demo komt op 17 januari uit. De Mass Effect 3-demo moet nog deze maand uitkomen maar een specifieke datum is onbekend.

Bron: Power Unlimited


‘Extra aflevering voor docuserie Tiger King op Netflix’

‘Extra aflevering voor docuserie Tiger King op Netflix’

Joe Exotic, één van de karakters uit de serie Tiger King, samen met een tijger | Foto: ANP

Foto van 'Metro'

1 UUR

Goed nieuws voor de fans van de Netflix-serie Tiger King. Volgens Jeff Lowe, één van de mensen in de serie, komt er namelijk een extra aflevering.

Wie een beetje actief is op sociale media of de entertainmentsecties van een krant leest, kan de enorme hype rondom Tiger King haast niet gemist hebben. In de serie worden verschillende eigenaren van dierentuinen gevolgd, dierentuinen met de focus op ‘grote katten’. Tijgers, leeuwen, panters en zelfs kruizingen tussen de verschillende dieren.

Documentairemaker Eric Goode legt in de zevendelige reeks de verhoudingen tussen de verschillende eigenaren bloot en laat daarbij ook een bizarre subcultuur zien. In een video zegt Jeff Lowe dat Netflix aan het filmen is en volgende week een nieuwe aflevering online komt. „Ze komen hier morgen filmen, het is volgende week online", zegt Lowe.


Ed Sheeran heeft wat anders aan zijn hoofd dan corona, de tuin

Ed Sheeran heeft wat anders aan zijn hoofd dan corona, de tuin

Ed Sheeran maakt bezwaar om een tuin. | Foto: EPA / Vicky Flores

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Beter een goede buur dan een verre vriend gaat niet echt op voor Ed Sheeran. Naast het coronavirus in zijn land, heeft de artiest nog een probleem. 

De Britse zanger lag al meerdere malen overhoop met zijn buren over wat hij op zijn erf allemaal uitspookte. Nu is het andersom en maakt Ed volgens de Daily Mail bezwaar tegen de tuinuitbreiding van een van zijn buurtbewoners.

Buurman Tony Robinson wil zijn erf graag uitbreiden en zegt dat het „weinig tot geen gevolgen heeft voor de aantrekkelijkheid van de erven eromheen." Maar Ed is het daar niet mee eens. Volgens zijn bezwaar zou de uitbreiding "niet bij de uitstraling van het dorp passen" en zou het dorp zich zo "op een kunstmatige en ongeplande manier in de natuur uitbreiden."


Rumag haalt ook kleding met 'wijnen, wijnen, wijnen' uit webshop

Rumag haalt ook kleding met 'wijnen, wijnen, wijnen' uit webshop

De familie Meiland. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 APR 2020

Rumag is gestopt met het verkopen van T-shirts, truien en andere kleding met daarop de gevleugelde spreuk 'wijnen, wijnen, wijnen' van de familie Meiland.

De items zijn in tegenstelling tot eerder deze week niet meer terug te vinden in de webshop.

Het lijkt erop dat Rumag de collectie uit voorzorg uit de handel heeft gehaald nadat eerder SLAM-dj Bram Krikke met juridische stappen had gedreigd over shirts met daarop de tekst 'joe joe'. Krikke registreerde zijn vaste kreet als intellectueel eigendom waardoor deze niet door derden misbruikt mag worden. Rumag besloot daarop alle kleding met die quote uit de webshop te halen.


Festivalbaas vreest voor onzekere festivalzomer

Festivalbaas vreest voor onzekere festivalzomer

Bezoekers tijdens Lowlands 2019 | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 APR 2020

Wie zit te springen om een volle festivalzomer, komt wellicht van de koude kermis thuis. Zelfs de directeur van MOJO - één van de grotere festivalorganisatoren van ons land - maakt zich zorgen om de festivals. 

Zelfs als de overheid de coronamaatregelen voor de zomer kan afschalen, is het nog zeer onzeker of grote evenementen als Lowlands, Pinkpop of Down the Rabbit Hole kunnen doorgaan. De drie festivals worden allemaal door MOJO georganiseerd.

Geen afzeggingen


Miley Cyrus: 'Godsdiensten zijn dodelijker dan corona'
Likeability of6

Miley Cyrus: Godsdiensten zijn dodelijker dan corona

Cyrus tijdens een optreden voor de coronacrisis. | Foto: ANP

Foto van 'Metro'

2 APR 2020

Geloven in God en bij een kerk horen is niet hetzelfde, weet popster Miley Cyrus als geen ander. Het verschil legde ze onlangs uit aan een tv-dominee die haar bedankte voor het aanhangen van de kerk. 

Cyrus riep haar volgers op social media op om te bidden voor de slachtoffers van het coronavirus. Een tv-dominee schreef: „Goed dat jij als popster nog gelovig bent. Blij dat je nog altijd tot de kerk behoort."

Erger dan corona


like
user_c01145ae7afdf4177bb1ebc7fe861ede4746d054_avataruser_b7a9854e14e8edfa66c7dc3e8fa7f91de0bfc6fe_avataruser_2955c27e6606324f433eb07a3c37405ce771d1a2_avatar

Mocro Maffia krijgt derde seizoen

Mocro Maffia krijgt derde seizoen

Het tweede seizoen, dat sinds 20 maart te zien is, is de best bekeken release bij Videoland van een gescripte serie tot nu toe. | Foto: Videoland

Foto van 'Metro en ANP'

1 APR 2020

De populaire serie Mocro Maffia krijgt een derde seizoen bij Videoland. Het tweede seizoen, dat sinds 20 maart te zien is, is de best bekeken release bij Videoland van een gescripte serie tot nu toe. Wanneer het nieuwe deel te zien is, wordt later bekendgemaakt.

Na de bloedstollende seizoensfinale was de vraag naar nieuwe afleveringen groot, zegt creatief producent en hoofdrolspeler Achmed Akkabi: „Het tweede seizoen heeft misschien nog wel meer losgemaakt bij de kijkers dan het eerste. Na de laatste aflevering werden we overspoeld met de vraag of er een derde seizoen komt. Ik ben blij dat we nu al aan kunnen kondigen dat we die samen met Videoland gaan maken!"

Drugsvete


Miljuschka neemt je mee naar Mexico terwijl je thuis zit

Camera videoMiljuschka: Benieuwd wat champagne spuitende rappers doen

'Mexico is trouwens een rauw land met hele warmen mensen.' | Foto's: 24Kitchen

Foto van 'Erik Jonk'

30 MRT 2020

Miljuschka Witzenhausen ‘dook’ de keuken van Mexico in. Zij sprak met Metro over het land dat zoveel meer te bieden heeft dan tacos, burritos en tequila. En over de situatie in coronatijd.

In opvallend fleurige jurkjes fladdert de 34-jarige presentatrice en tv-kok met een grote glimlach over het scherm. Met Miljuschka in Mexico heeft Witzenhausen vanaf maandag (22.00 uur op 24Kitchen, zes afleveringen) een opvolger voor eerdere kijkjes in de keukens van de Verenigde Staten, Vietnam en Japan. Wekelijks neemt zij de tv-kijker mee aan de hand van zes Mexicaanse hoofdingrediënten: mais, avocado, bonen, chocolade, chilipeper en limoen. Ze bekijkt en proeft eten, maar bezoekt ook lokale markten, topchefs en boeren en snuift Mexicaanse cultuur. Maandag gaat het in aflevering 1 over mais: „Pak je popcorn er maar bij.”

Finale Wie Is De Mol?


Niemand in de klas, dan de klas (H3L) maar op de buis

Niemand in de klas, dan de klas (H3L) maar op de buis

Vlnr: Levy Jansen, Romy van de Put, Serah Doku, Davey Driessen en Hamza Othman. | Foto’s: William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

30 MRT 2020

Geen school heeft de deuren geopend voor lessen op dit moment. Videoland dacht: dan brengen we de school toch bij de mensen thuis?

H3L is een klas waarmee de kijkers het afgelopen najaar voor het eerst kennismaakten. Vooral jonge kijkers plus nieuwsgierige ouders zagen het wel, maar vooral het wee van een schoolklas aan de hand van vijf zeer uitgesproken types. ‘De nachtmerrie van elke docent’, dat zijn Thomas ​ (Levy Jansen), Faiz (Hamza Othman), Ollie (Davey Driessen​), Roos (Serah Doku​) en Tess (Romy van de Put) van het Keizer Vijzels College. Gewoon pauze hebben ze bijvoorbeeld niet, ‘pizzapauze wel’. En Tess die zoent met Roos op een brug? Filmpen die hap en openbaar maken voor de hele school („meneer, dat is vrijheid van meningsuiting").

Alles ligt stil


Volop complimenten tijdens laatste aflevering DWDD

Volop complimenten tijdens laatste aflevering DWDD

In een haast lege studio besprak host Matthijs van Nieuwkerk met Marc-Marie Huijbregts de voorbije seizoenen. | Foto: ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

27 MRT 2020

Na vijftien jaar heeft De Wereld Draait Door zijn laatste uitzending erop zitten. In een haast lege studio besprak host Matthijs van Nieuwkerk met Marc-Marie Huijbregts de voorbije seizoenen.

Er kwamen tal van fragmenten voorbij, waarbij Van Nieuwkerk niet moeilijkere momenten uit de weg ging. Zo kwam er onder andere een fragment met Andre Agassi voorbij, waar de presentator zich wat minder makkelijk bij voelde, omdat hij met zijn Engels niet helemaal uitkwam. Ook de kritiek van Queens of the Stoneage-frontman Josh Homme op de beperkte speeltijd die ze kregen, kwam voorbij.

Ilse en Henny


Boer Geert Jan shockeert tv-kijkend Nederland

Boer Geert Jan shockeert tv-kijkend Nederland

Boer Geert Jan shockeert tv-kijkend Nederland | Foto: Boer zoekt Vrouw.

Foto van 'Nina Juffermans'

23 MRT 2020

Boer zoekt Vrouw is normaal een programma zonder heftige uitspattingen en gekkigheid, maar daar heeft boer Geert Jan zondagavond eigenhandig verandering in gebracht.

Ruim 3,5 miljoen kijkers zaten zondagavond weer aan de buis gekluisterd om te zien hoe het de datende boeren vergaat. Inmiddels is het programma in de logeerweek beland, wat inhoudt dat elke boer drie potentiële liefdeskandidaten in huis te logeren heeft. Lekker samen een prakkie eten, een beetje televisie kijken, ongemakkelijk voor je uit staren en de koeien melken. Veel romantiek en wilde uitspattingen zal je in de boerderijen niet snel zien.

Konijnenpak


Dit zijn de eerste beelden van Ex on the Beach

Camera videoDit zijn de eerste beelden van Ex on the Beach

De acht vrijgezellen van Ex on the Beach. | Foto: MTV

Foto van 'Erik Jonk'

23 MRT 2020

De deelnemers werden vorige week door Metro voorgesteld, nu zijn de eerste beelden van Ex on the Beach: Double Dutch vrijgegeven.

Je hebt deze dagen vast veel andere dingen aan het hoofd, maar fans van het MTV-programma Ex on the Beach zijn er genoeg. Dan is het toch iets om naar uit te kijken tijdens deze veel-thuis-zit-periode: seizoen 6.

Ex-lovers spoelen aan


Davina Michelle brengt 17 Miljoen Mensen met Snelle uit

Davina Michelle brengt 17 Miljoen Mensen met Snelle uit

Davina Michelle doet vier concerten voor een leeg Ahoy | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

23 MRT 2020

Het zijn gekke tijden waarin het niet altijd makkelijk is voor veel mensen. Gelukkig komen er ook een hoop mooie initiatieven naar boven. Bijvoorbeeld de concertreeks van Davina Michelle in een leeg Ahoy.

Natuurlijk staat ze daar zonder publiek, maar met andere artiesten. Eén van die artiesten is Snelle, met wie ze het nummer 17 Miljoen Mensen zong. Het nummer is een cover van 15 Miljoen Mensen van Fluitsma & Van Tijn uit 1996, maar werd herschrijven voor de concertreeks.

De nieuwe versie is een eerbetoon aan onder anderen hulpverleners, leraren en vakkenvullers in deze tijd van crisis. Bij heel wat luisteraars en kijkers van het concert viel het nummer in goede aarde.


Gijs Blom, ‘onze’ prins van Netflix

Gijs Blom, ‘onze’ prins van Netflix

Gijs Blom als prins Viridian te paard. | Foto: Netflix

Foto van 'Erik Jonk'

20 MRT 2020

Gijs Blom genoot van het succesboek De Brief voor de Koning. Nu acteert hij in de groots opgezette Netflixserie.

Natuurlijk heeft Gijs Blom (23) het boek De Brief voor de Koning van Tonke Dragt in de kast staan. „Twee zelfs. Een wat modernere uitgave en een oorspronkelijke uitgave van mijn vader. Zijn vader las hem voor, mijn vader mij. Ik ben hem tijdens de draaiperiode weer gaan lezen.” Blom heeft het dan over het filmen van de Netflix-serie The Letter for the King, het wereldberoemde verhaal (zie onderaan) dat vrijdag op de streamingdienst verschijnt.

Grote première


Zij doen mee aan Ex On The Beach

Zij doen mee aan Ex On The Beach

Foto's: MTV

Foto van 'Erik Jonk'

19 MRT 2020

Omdat we in een tijd leven waarin we op zoek zijn naar vermaak: vanaf 5 april kun je deze acht Nederlanders zien in Ex On The Beach: Double Dutch.

‘Een gloednieuw tropisch avontuur.’ Zo kondigt MTV het zesde seizoen aan dat elke zondag vanaf 21.30 uur te zien is. Wekelijks spoelen nieuwe exen aan op de stranden van Thailand. Acht sexy singles bevinden zich al in een riante villa en krijgen te maken met de Tablet Of Terror. We stellen de Nederlanders en Belgen voor. Je gaat van ze houden of…

Zij doen mee aan Ex On The Beach

Alessio.


Seth Rogen recenseert stonded de film Cats
Likeability of3

Seth Rogen recenseert stoned de film Cats

Seth Rogen / ANP

Foto van 'Metro'

18 MRT 2020

Acteur, schrijver en wietactivist Seth Rogen rookt zelf graag ook af en toe een jointje. Zeker nu hij vanwege het COVID-19 virus zelf ook in quarantaine zit.

De Canadees besloot dat hij zijn weken goed door moest komen en steekt daarom regelmatig een joint op. Net als anders. Dit keer liet hij zijn volgers op Twitter echter ook deelgenoot worden van zijn high. Hij zette de film Cats op en recenseerde deze.

Musical


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

65e editie Songfestival gaat naar 2021
Likeability of5

65e editie Songfestival gaat naar 2021

Rotterdam krijgt dit jaar geen Eurovisie Songfestival / ANP

Foto van 'Pierre Oitmann'

18 MRT 2020

Steeds meer grote evenementen worden afgelast vanwege de uitbraak van het COVID-19 virus en nu moet ook het Eurovisie Songfestival eraan geloven. De 65e editie wordt verplaatst naar volgend jaar.

De organiserende partijen van het Songfestival, te weten de European Broadcasting Union (EBU), de Nederlandse Publiek Omroep (NPO), de omroepen NOS en AVROTROS en de Gemeente Rotterdam, kondigden woensdagmiddag aan dat ze geen andere kans zagen dan het jaarlijkse liedjesconcours niet door te laten gaan. Het is daarmee voor het eerst in de geschiedenis dat het Eurovisie Songfestival een jaartje overslaat.

Nieuwe datum onduidelijk


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Katy Perry wint copyright-zaak alsnog

Katy Perry wint copyrightzaak alsnog

Katy Perry tijdens een concert in Australië / ANP

Foto van 'Metro'

18 MRT 2020

Goed nieuws voor Katy Perry: zij heeft alsnog de copyrightzaak rondom haar nummer Dark Horse gewonnen. De zangeres werd voor de rechter gesleept voor plagiaat.

Deze week oordeelde rechter Christina A. Snyder dat het korte fragment dat plagiaat zou zijn, geen inbreuk maakt op het auteursrecht. Daarmee doet de rechter het oordeel van de jury van de hand, in juli besloten zij dat het inderdaad plagiaat was.

Daarop moest Perry 2,8 miljoen euro betalen aan Flame, de maker van het nummer Joyful Noise, waar de acht noten uit zouden zijn gestolen. De rechter besloot echter dat er niet genoeg bewijs is voor dit oordeel, meldt Variety.


Plan: docu Bridget Maasland over haatreacties

Plan: docu Bridget over haatreacties

Bridget Maasland. | Foto: ANP / Jeroen Jumelet

Foto van 'Metro en ANP'

18 MRT 2020

Bridget Maasland is van plan om, na alle verwensingen die zij naar haar hoofd geslingerd kreeg, een documentaire te maken over haatreacties.

Het liefdesleven van Bridget Maasland (45) is de laatste maanden veel besproken in de media. In een interview met Veronica Magazine vertelt de presentatrice deze week over de vervelende reacties die ze kreeg na het uitgaan van haar relatie met André Hazes, waar ze later een documentaire over wil gaan maken.

Dood wensen


Mocro Maffia eerder te zien voor de thuiszitters

Mocro Maffia eerder te zien voor de thuiszitters

Still uit Mocro Maffia. | Foto: Videoland

Foto van 'Erik Jonk'

17 MRT 2020

Het tweede seizoen van Mocro Maffia is vanaf vrijdag al te zien bij Videoland. Dit speciaal voor alle mensen die door het coronavirus noodgedwongen thuiszitten. 

Vanaf vrijdag verschijnt er dagelijks een aflevering van het nieuwe seizoen, dat uit zeven afleveringen bestaat. De oorspronkelijke releasedatum was 2 april. Seizoen 1 van de keiharde serie werd in 2018 uitstekend bekeken.

Veel vraag