Vallen op Cybertron

15 oktober 2011 om 01:09 door Metro redactie
Vallen op Cybertron

We zitten midden in het oog van de New York Comic-Con storm, dus hou rekening met een Nachtwacht vol geekiconen. Transformers, Batman, Star Wars, succesvolle kontschoppende advocaten, you name it! Zo heb ik de eerste beelden van een Cybertron dat flink in de shit zit, en nog een paar extra redenen waarom je absoluut met Catwoman wil spelen. Je zou er eventueel zelfs geld voor willen betalen!

Eerste teaser Transformers: Fall of Cybertron

Game Informer had de eerste coverartwork voor Transformers: Fall of Cybertron, maar de New York Comic-Con gaat ervandoor met de eerste teaser. Wat we erin zien? Nou, het lijkt vooral alsof iemand bij High Moon Studios de footage per ongeluk in de wasmachine heeft gestopt. Niettemin maakt de trailer de belangrijkste dingen duidelijk: Cybertron is nog steeds een door oorlog verscheurde planeet en robotdinosaurus Grimlock wordt speelbaar!

Wat wil een Transformers-fan nog meer? Nou, blijkbaar krijgen alle Transformers opnieuw redesigns, die nog meer op de eerste generatie robots in disguise lijken. Hasbro maakte het eerdere War for Cybertron al deel van hun officiële Transformers-canon en dat gaat met deze natuurlijk ook weer gebeuren. Nu is het wachten op de eerste gameplay!

The Old Republic 2 daagjes eerder online

Jep, Star Wars: The Old Republic komt in Europa twee daagjes eerder uit! De oorspronkelijke datum was 22 december in Europa, maar EA heeft de datum twee daagjes naar voren geschoven. Waarom? Omdat Amerika ook op 20 december mag beginnen en alle pers(voorlichters) en Nachtwachters nu OMG! STAR WARS KRIJGT WERELDWIJD EEN SIMULTANE LAUNCH! kunnen publiceren. Maar natuurlijk doet deze Wacht niet aan dergelijke stemmingsmakerij. Ik heb standaarden for fucks sake. Objectiviteit en dat soort shi…oeh, Batman-nieuws!

Catwoman de moeite waard in Arkham City

Gisteren kwam ik helaas met de nogal kutte verrassing dat Catwoman’s speelbare passages in Arkham City pas toegankelijk zijn als je een online code invoert. Zo niet, dan kun je de game ook zonder de in leer gestoken, goedgevormde, lenige, sexy dubbelzinnigheden uitspuwende dame uitspelen. Maar wie de fuck wil dat nu doen?

Kotakuweidt om die reden uit over Catwomans gameplaypassages, zonder al te veel te spoileren. En wat blijkt? De missies die je met haar kan spelen zijn absoluut de moeite waard! Ze speelt volgens de Kotaku-knakkers een beetje als Spider-Man, aangezien ze ook over het plafond kan kruipen. Je krijgt zelfs een iets andere opening in de game, en sommige van Riddler’s Trophies zijn alleen met haar bereikbaar. Je kunt de game dus niet voor 100 procent uitspelen als je niet zo’n felbegeerde code hebt!

In Amerika zijn er zelfs al grote ketens die stiekem een nieuwe code meegeven met tweedehands exemplaren. Scheelt weer zo’n tien euro. Laten we hopen dat de Nederlandse shops dit voorbeeld volgen. De Wacht hoorde gisteren dat we weer in een recessie zitten, dus alle kleine beetjes helpen!

Zeg, iemand zin in de launch trailer?

Phoenix Nova

Er zijn opnieuw twee personages voor Ultimate Marvel vs Capcom 3 vrijgegeven via hun eigen trailers. Jullie kennen de routine onderhand wel, al zit ik persoonlijk al sinds het uitlekken van het character roster op Phoenix Wright’s eerste trailer te wachten. Hoe krankzinnig personages zoals Deadpool ook zijn, alle MvC3-personages waren voorheen al doorgewinterde vechtersbazen. En ondanks dat meneer Wright een hele waslijst aan games op z’n naam heeft staan en hete shit in het oosten én het westen is, heeft hij nog nooit ook maar één klap uitgedeeld!

Dus het ligt niet aan je kater als je in onderstaande trailer Phoenix ziet winnen door papier rond te gooien, mensen intens aan te wijzen, en ze het veld uit te slaan met vernietigende bewijsvoering. Don’t fuck with lawyers! Ze kunnen je breken.

Oh ja, aan de Marvel-zijde wordt Nova aan het roster toegevoegd. De Wacht heeft nog nooit van de comicheld gehoord maar hij vecht in ieder geval een stuk beter dan Phoenix.

Geen singleplayer DLC voor Uncharted 3

De eerste lyrische reviews van Uncharted 3 druppelen langzaam binnen, en het lijkt niet alleen de hoogst beoordeelde game van de maand te worden maar misschien wel van heel 2011. Niet voor niets staat Florian al dagen stijf van de zenuwen en schreeuwt hij om de tien minuten ‘Uncharted 3! Nu!’ en ‘Mijn lichaam is er klaar voor!’ tegen toevallige voorbijgangers.

Dus wat hebben de grote meesters bij Naughty Dog in petto voor DLC? Nou, de multiplayer krijgt dikke ondersteuning, maar de singleplayer eindigt bij de credits. Punt! Game director Jason Richmond had een babbeltje met Eurogamer:

“There’s a very specific reason. Whenever we sit down and think we should do some single-player DLC, someone pitches something and we realize – that’s a five hour level. (…)We’d rather build out another game than we would do episodic content. We’re so small that we can’t afford to have a whole team working on DLC.”

Waarna Eurogamer uiteraard effe vroeg hoe veel stoute hondjes er in de kennel zitten. 90 developers in totaal, een klein leger maar ter vergelijking, aan Call of Duty werken meer dan 500 mensen! En die game is oerlelijk vergeleken met de schoonheid die Uncharted op je scherm tovert! Nu is het alleen de vraag welke game Naughty Dog hierna op het menu zet…

Sonic’s bazen blijven baas

Sonic Generations wordt hopelijk meer dan een trip down memory lane, maar tot dan dommelt de Wacht graag in de nostalgieroes die elke nieuwe trailer met zich meebrengt. Deze keer worden alle oude eindbazen uit leuke en minder leuke Sonic-titels uit de ijskast getrokken. Sowieso zijn eindbazen altijd de hoogtepunten in iedere game. Tellen jullie effe mee?

Bron: Power Unlimited

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d