Derek Ogilvie: Ik zit heel veel op YouTube

26 oktober 2011 om 11:22 door Merike Woning
Derek Ogilvie: Ik zit heel veel op YouTube

Derek Ogilvie staat aan de vooravond van een nieuw programma: Derek Ogilvie: Kinderfluisteraar. Het is een druilerige dinsdagochtend en het medium heeft er al een paar interviews op zitten. “Ik ben het nu al zat.” En dus doet de Schot een poging om een ander onderwerp dan zijn nieuwe tv-show aan te snijden. “Wat vind je van m’n nieuwe schoenen?” Ogilvie gooit z’n knalblauwe schoenen in de lucht. “Ik ben er afgelopen vrijdag tijdens een theatershow in Maastricht mee uitgegleden. Het publiek dacht nog dat het erbij hoorde, maar ik moest mooi naar het ziekenhuis. Gelukkig is er niets gebroken. M’n enkel is nu blauw en wat opgezwollen.” Dan ineens: “Waar wil jij het eigenlijk over hebben? Over wat ik in m’n vrije tijd doe? Oké, leuke vraag. Ik zit heel veel op YouTube. Gisteravond heb ik een documentaire gekeken over George Michael. En ik hou ervan om tv-shows uit de jaren vijftig, zestig en zeventig te kijken.” Ook vertelt de kinderfluisteraar enthousiast over de vlieglessen die hij in z’n vrije tijd neemt. “Ik heb inmiddels twintig lessen gehad. Laatst moest ik leren wat ik moet doen als de motor van het vliegtuig uitvalt. Doodeng op 3000 voet hoogte.”

De manager vindt het tijd om in te grijpen: “Derek, wel wat over het De Kinderfluisteraar vertellen hè, daarvoor zitten we hier.” Ogilvie: “Ja, maar daar weet ze alles al van.” Dat klopt (zie kader) en daarom zagen we toch nog even door over die vlieglessen: neem je die lessen omdat je straks je eigen privéjet kan vliegen? Wel zo makkelijk als je met je eigen vliegtuig tussen Nederland, Cyprus en Schotland kunt vliegen. “Nee, joh, een eigen vliegtuig kost ontzettend veel geld en dan heb ik het nog niet eens gehad over het aantal lessen dat ik nog moet nemen om mijn eigen vliegtuig te besturen.”
Sinds drie jaar woont Ogilvie op Cyprus, waar het vrijwel altijd mooi weer is. En niet geheel onbelangrijk: Ogilvie wordt er niet herkend: “Daar relax ik. Ik ga er veel naar het strand, zit in het zwembad, zie vrienden, schrijf een boek en mijn ouders komen veel langs. Het is fijn voor hen dat ik daar ben gaan wonen, want ze kunnen als ze op visite zijn gewoon links blijven rijden.” Maar ook op Cyprus kan Derek het niet laten om te helpen. “Er zijn veel zwerfkatten die ik opvang, ontworm, ontluis en voed. Ik ben nou eenmaal dol op katten.”

Of Ogilvie voor altijd op Cyprus wil blijven wonen weet hij nog niet. “Misschien woon ik over een paar jaar wel in LA. Ik heb geen relatie, dus hoef met niemand rekening te houden. Ik zou het overigens wel leuk vinden om iemand te hebben waarmee ik dingen kan delen. Ik ben 46 en wil niet te veel gewend raken aan het single-zijn. Volgende week heb ik vier dagen vrij en ik kan gaan en staan waar ik wil, maar het zou leuk zijn als iemand mee kon gaan.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d