Zes toppers bij medley in ArenA

20 mei 2011 om 14:58 door Daphne Blokhuis
Zes toppers bij medley in ArenA

Judith Peters en Danny Nicolai hebben allebei 'Wie wordt de 5e topper' gewonnen, en mogen samen met de Toppers een medley zingen in een uitverkocht Amsterdam Arena. Metro zet de finalisten op een rij en praat met de winnaars.

1. Danny Nicolay
Zingt "Ik leef mijn droom" goed en ziet er verzorgd uit. Bij het refrein gaan de voetjes zelfs bewegen. Hij zingt al 25 jaar ("als ik al mijn singles bij elkaar optel heb ik acht gouden platen") en kent Jeroen al. Met een lichte vibrato in z'n stem past hij perfect tussen de vier Toppers die we al hebben.

2. Gijs van Iersel
Staat al 1-0 achter als hij het grasveld betreedt. Waarom? Omdat hij een jack en een spijkerbroek aanheeft met gympies eronder. Hoewel het sympathie opwekt bij Jeroen ("Ik vecht ook altijd voor die kleding hoor"), zijn de rest van de Toppers not amused. Hij zit soms tegen de noten aan, maar heeft een fijn popgeluid. Gordon vindt het rommelig, maar Gijs laat nog wel weten dat hij álles zou aantrekken als hij zou winnen.

3. Carlo Xhofleer
Heeft een wel érg glimmend pak aan, en staat stijf van de zenuwen. Ondanks dat schrikken alle vier de mannen zich een hoedje als hij met de uithaal van "Een Wereld" begint. Hij haalt alle noten, klapt met zijn eigen liedje mee, maar vergeet te lachen. "En het is leeeeeeeeeuk, onthoooooooou dat", aldus Froger.

4. Judith Peters
De enige vrouw in de finale, die als ze opkomt meteen de opmerking "Zo, zijn jullie met z'n drieën gekomen?" moet verteren. Maar, ze kan het aan. Met erg kort rood haar en hippe hakjes zingt ze "Kon ik maar even bij je zijn". Ondanks dat het niet haar toonsoort is, vliegt ze van hoog naar laag alsof het niets is. Een talentje met veel Hollandse nuchterheid.

5. Deon Leon
Heeft de outfit goed voor elkaar, want komt met een wit pak op de stip staan. Hij heeft een groot glinsterend kruis op zijn rug ("Mooi hoor, ik zat alleen de hele tijd naar jouw andere kruis te kijken", grapt Gordon) en heeft een rauw randje aan zijn stem. De Toppers reageren een beetje vertwijfelend en vragen zelfs hoe Deon het 'zelf vond gaan'.

6. Lesley Lynch
Heeft een spijkerbroek aan (oeps), maar swingt de pan uit. Hij is geen typische Topper, maar kan wel hetzelfde gevoel naar voren brengen. De Toppers beginnen zelfs het achtergrondkoortje van "Calling Out Your Name" te zingen. Gordon vindt dat Lesley een mooi timbre in zijn stem heeft.

En de winnaars zijn... Danny Nicolay en Judith Peters!
"Geweldig. We zijn er al zeven weken mee bezig want we waren de eerste en tweede weekfinalist. Dan ga je overal te veel over nadenken. Nu we hier zijn besef ik me eindelijk dat ik gewoon wil optreden en wil knallen. Dat mogen we nu ook doen met z'n tweeën", lacht Danny.

Hij luistert wel naar muziek van de Toppers, Judith doet het meer voor de show en de ervaring. "Maar ze zijn wel echt goed hoor. Door deze wedstrijd ben ik vaker naar ze gaan luisteren en ze verdienen ook echt volle zalen. Dan wordt er over de show in de ArenA gezeurd om de klank, het geluid, maar op cd's is het echt goed. We vinden het allebei een eer om met ze op een podium te staan."

Hoewel er eigenlijk één winnaar uit zou komen, vinden ze het juist leuk dat ze het nu samen mogen doen. "Mensen hadden al voorspeld dat wij naast elkaar in de finale zouden staan. We kennen elkaar ook al lang. Als je dan samen op de stip staat vind je het heel zuur voor de ander als die niet door zou gaan. Dus ik vond het alleen maar leuk", legt Danny uit. "We doen gewoon alles als duo nu! We worden de nieuwe Frank en Mirella", grapt Judith. Maar eerst nog even met de Toppers op het podium, voor een medley. Wat voor medley het precies wordt is nog onduidelijk, maar ze gaan 'm dus met z'n zessen zingen. "En zo zijn er in ieder geval genoeg vervangers voor volgend jaar", lacht Gordon terwijl hij de ArenA verlaat.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d