De leukste feestjes van het International Film Festival Rotterdam

26 januari 2011 om 11:54 door Jelle van de Kamp
De leukste feestjes van het International Film Festival Rotterdam

Natuurlijk, het International Film Festival Rotterdam draait vooral om... films. Maar het is ook elk jaar weer dé periode om binnen te vallen bij de leukste feestjes. Voor sommige afterparty’s moet je de juiste mensen kennen, het goede kaartje voor de juiste film bezitten of gewoon toevallig bij het juiste huis aanbellen. Andere zijn wat makkelijker te lokaliseren en te betreden. We geven je in elk geval alvast een paar feestjes waarvan wij van het bestaan weten.

Rotterdamse Schouwburg

Tijdens het IFFR kun je elke avond in de Schouwburg terecht voor de officiële afterparty’s. Zowel in de Kleine Zaal als de foyer draaien dj’s hun platen, onder hen onder meer Jules Deelder, de Humobisten en Nino & Frankie. De toegang is gratis op vertoon van een IFFR filmticket of -pas.

LantarenVenster
In LantarenVenster staat elke avond een live optreden op het menu. Soms is het dansen geblazen, andere keren juist muisstil luisteren. Onder meer Huismagger, The Ex, ZZZ en F. J. Ossang treden hier op.

Heidegger
Tijdens het IFFR wil nieuwe cultureel centrum Heidegger, bij de Laurenskerk, laten zien en vooral horen wat het waard is. Zo zijn er verschillende live optredens, van onder meer Wicked Jazz Sounds, en kun je zondag los tijdens de eerste editie van het feest Confucius.

Westelijke Handelsterrein
Dj Theo Parrisch brengt zondag het Westelijk Handelsterrein voor de tweede keer in extase tijdens Strange Fruit. Zonder moeite rijgt hij vier uur lang soul, disco, techno en house aan elkaar. Een kaartje is er voor 12 euro.

Voormalige Club Zonder Concessies
In ‘De Club Formerly Known As Club Zonder Concessies’ geeft Slecht volgens eigen zeggen vrijdag het ‘hardste IFFR after feestje’. Je weet op een gegeven moment niet meer wat voor en achter is, aldus de organisator. Line-up: een heleboel dj’s die allemaal achter-elkaar, tegelijk en door elkaar heen achter de dj-booth kruipen. Het festijn begint om 23.00 uur, de schade om binnen te komen is 5 euro.

Maatschappij voor Volksgeluk
De Maatschappij voor Volksgeluk geeft dezer dagen kleinschalige feestjes, waarbij er ook genoten kan worden van een goede maaltijd. Zondagavond kun je er de hele nacht terecht om uit je dak te gaan, en met een kaartje voor een film van het IFFR van die dag krijg je korting. Kijk voor meer informatie op www.mavv.nl.

Grand Hotel Centraal
Nog even doorzitten met de freaks uit de filmwereld doe je tijdens het IFFR in Grand Hotel Central, naast het Oude Luxor. In de jaren-dertiglounge kun je nog even lekker doorbomen over die ene maffe rolprent uit Kazachstan. 

Herr Zimmerman
Vorig jaar zochten diverse Filmfestival-bezoekers van over de grens al naar ‘the party with the cat’, en ook dit jaar kunnen ze weer genieten tijdens een techno-avond van Herr Zimmerman in de Factory 010. Om de extra btw te omzeilen noemt hij het sinds dit jaar overigens geen dansavonden meer, maar wordt er ‘ritmisch bewogen op muziek’. Hiervoor laat hij dit weekend het Franse Motor overkomen. Toegang tot de ‘sportschool’ is 13,50 euro. 

Naar de film of naar een feest? Soms is de keuze erg moeilijk. Gelukkig hoef je hem morgenavond niet te maken. Dan vindt de eerste VPRO Filmnacht plaats en hierbij doe je het gewoon allebei. Eerst met zijn alleen naar Les Amours Imaginaires en 127 Hours kijken en vervolgens tot in de kleine uurtjes dansen in de Rotterdamse Schouwburg op live muziek. Voor de complete avond betaal je 25 euro.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!