Binnenland 29 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Drie dagen Rotterdams Open Doek Filmfestival

In LantarenVenster vindt op 24, 25 en 26 mei de vierde editie plaats van het Rotterdams Open Doek Filmfestival, dé springplank voor de filmmakers van morgen.

Veertig premières

Met ruim veertig premières van nationale en internationale korte films, delen deze makers hun frisse en vaak persoonlijke verhalen op het grote doek en presenteren zich aan de top van de filmindustrie.

Speeddaten met filmprofessionals

Ze krijgen tijdens het festival alle kans om te investeren in hun ontwikkeling met masterclasses van onder andere IFFR Young Networks en HALAL en speeddates met filmprofessionals, die van de hoed en de rand weten. De winnaar van de beste film gaat er met een mooie geldprijs vandoor.

Rotterdamse filmwerelden

Publiek reist tijdens het festival door verschillende Rotterdamse filmwerelden en krijgt speciaal samengestelde filmselecties van IFFR shorts, 48 Hour, BUT Festival, WORD! en CinemAsia voorgeschoteld.

Tijdens festivalfocus Rotterdam Canvas zien we een 100% Rotterdamse productie De Druk van André Pijnappel over het soms rauwe straatleven in Rotterdam, voorgegaan door twee korte films van Conny Janssen Danst met dans op bijzondere Rotterdamse plekken, zoals je ze nog nooit zag.

Insidertips

Programmeur Chris de Krijger tipt: ,,Een paar uitschieters die je dit jaar zeker niet mag missen zijn de bijzonder vakkundig gemaakte onetaker Belofte van een zeer jonge maker Guido Coppis, de Rotterdamse jeugddocumentaire 180 CC opgenomen in Slinge van René van Zundert, de bizarre animatie Finity Calling over eindeloze leegte van Jasper Kuipers en het ambitieuze drama OVT met onverwachte ontmoetingen van Pelle Smit. Maar kom zeker ook kijken naar de bijzondere videoclips van rapper Donnie – Barry Haze, De Staat – Kitty Kitty. Niet op YouTube, maar op het grote doek, meer dan de moeite waard."

Festival Base Camp

De foyer van LantarenVenster verandert tijdens het festival in een ‘Festival Base Camp’. Een bruisende festivalhotspot met een festivalmarkt, video-installaties, foto-exposities, (live) muziek en volop lekker eten en drinken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.